Hirdetés

FIFA 18 - cseles taktikával lehet a FUT ranglisták élére kerülni

|

A FIFA 18 közösségében élénk vita indult róla, csalásnak minősül-e a taktika, amivel rendkívül nehéz meccseket lehet megnyerni az MI viselkedésének kihasználásával.

Hirdetés

A FIFA 18 Ultimate Team módja idén kibővült a Squad Battles móddal, ahol nem másik játékosok, hanem a mesterséges intelligencia ellen kell küzdenünk, egy adott időszak alatt mutatott teljesítményünket pedig egy ranglistán is követhetjük, az ezen elfoglalt helyünk alapján pedig jutalmakat is kaphatunk. Néhány játékos viszont talált egy taktikát, amivel a legtöbb pontot érő Ultimate nehézségen is viszonylag könnyen nyerhetnek, ezt pedig nem mindenki nézi jó szemmel.

Hirdetés

A sokak által exploitnak tartott stratégia lényege, hogy néhány kifejezetten gyenge, bronz besorolású játékost viszünk a meccsre, velük pedig a labdát védve szép lassan igyekszünk lövőhelyzetbe araszolni. Ezt olykor egyszerűen engedi a gép, ha pedig nem, sokszor felrúgja az adott játékost, így pedig viszonylag könnyen emberelőnybe kerülhetünk az MI csapatával szemben. A FIFA 18-hoz kapcsolódó végfelhasználói szerződés egyébként kimondottan tiltja az exploitok alkalmazását, de a közösség nem jutott megegyezésre azt illetően, hogy programhibát használ-e ki a stratégia, a fejlesztők véleményét pedig szintén nem ismerjük egyelőre.

Az viszont már biztos, hogy a Squad Battles-zel is játszó hardcore közösség köreiben futótűzként terjed a taktika és folyamatosan kerülnek fel a netre az oktatóanyagok is, amik a béna játékosok előnyeit taglalják.

Ti mit gondoltok, ilyen szinten még nem számít csalásnak a játék sajátosságainak kihasználása, vagy az EA-nek le kéne csapnia?

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)