FIFA 18 - javították az MI-t, nehezebb a kiállításokkal trükközni

|

Sokan a FIFA 18 mesterséges intelligenciájának egy sajátosságát kihasználva tettek szert jobb FUT jutalmakra, ezt most sokkal nehezebbé tette az EA csapata.

Szerezz akár 20 000 Ft kedvezménnyel PS4, vagy 74 999 Ft-tól Xbox One S konzolt további kedvezménnyel! Hirdetés

Sokan tettek az elmúlt időszakban FIFA 18-as Ultimate Team csapatukba alacsonyabb értékelésű játékosokat, hogy a Squad Battles nevű módban így tegyenek szert nagyobb jutalmakra. De az EA Canada a legújabb frissítésben kigyomlálta a programkód azon részét, ami rendkívül megkönnyítette a mesterséges intelligencia ellen vívott meccseket.

Hirdetés

A felkapott taktika arra épült, hogy megpróbálták fedezni a labdát a túl agresszív MI ellen, aki így hamar kiállíttatta egy-két játékosát. Amint az új patch leírásából kiderül, mostantól csak akkor kaphatja meg a második sárga lapját a mesterséges intelligencia által irányított focista az ellenfél lökéséért, ha a szabálytalanság elszenvedője túljutott minden védőn és már csak a kapussal kéne szembenéznie. Így a FIFA 18 már-már exploitnak számító taktikájával elméletileg jelentősen nehezebb lett nyerni, bár hogy pontosan mennyivel, azt még nem tudjuk. A fórumposztban még azt írták a készítők délelőtt, csak Xbox One-on élesedett a frissítés, a PC-s változat és a PS4-es pedig később követi.

A javítás kapcsán egyébként elárulták, hogy ez alapvetően az MI aktív játékosát érinti, akiből egyszerre csak egy van, hasonlóan a játékosok által irányított csapatokhoz. Így a mesterséges intelligencia is csak egyszerre egy játékosnak tud olyan direkt utasításokat adni, mint mi a kontrollerünkkel, ami egy érdekes infómorzsa a FIFA 18 működésével kapcsolatban.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!