Hirdetés

FIFA 19 - túlélőmódban is rúghatjuk majd a bőrt

|

Ide is elért volna a battle royale-őrület?

Hirdetés

A focimeccsek már jól ismert szabályai mellett megfűszerezte pár újdonsággal soron következő FIFA játékát az EA, így már bíró nélkül, vagy akár túlélőmódban is pályára küldhetjük játékosainkat.

Hirdetés

A megszokott barátságos meccseken túl immáron több variáció közül is választhatunk, ha a komolyabb játékmódok helyett mindössze pár meccs erejéig ülnénk le a FIFA 19 elé. Hamarosan újabb licencelt mérkőzéseket élhetünk át, így például az angol FA-kupa döntő mellett, a rajongók által régóta áhított Bajnokok Ligája fináléját is lejátszhatjuk, a teljes kupasorozat mellett, természetesen. Ezek már önmagukban színesebbé teszik a korábban kicsit ellaposodó lehetőségeket, de még "best of" és visszavágós formában is összemérhetjük erőnket a haverokkal, vagy az MI-vel.

Az igazi ínyencség mégis a teljesen új túlélőmód lesz, a szabályok pedig nagyon egyszerűek: amint valaki gólt szerez, az adott csapat valamelyik, véletlenszerűen kiválasztott játékosa elhagyja a pályát. A meccs ezt követően folytatódik tovább, a különleges szabály pedig mind a 90 perc erejéig érvényes. Ami érdekes az egészben, hogy a gólszerzéssel ugyan előnybe kerülünk, a mérkőzés hátralevő részét akár többemberes hátrányban kényszerülhetünk végigjátszani, emiatt pedig érdemes lehet taktikázni azzal, hogy nagyjából mikorra időzítjük góljainkat.

A többségnek már az ötlet hallatán battle royale játékok ugorhatnak be, mint ihlető erő, ám nem teljesen erről van szó, hiszen az alapvető futballszabályok továbbra is vonatkoznak a furcsa játékmódra. Maga az EA Sports kreatív igazgatója, Matt Prior is cáfolta az összefüggést:

A battle royale már jóval azután lett népszerű, hogy mi kitaláltuk volna ezt az ötletet, de mindenképp vicces, hogy az emberek rögtön párhuzamot vonnak a két játékmód között.

Arra tehát ne számítsunk, hogy egy az egy elleni szituációk alakulnának ki esetleg a két szembenálló kapus között, mivel a meccs automatikusan véget ér akkor, ha egy csapatban hétnél kevesebb játékos futkározna már a pályán. Így vagy a 90 perc leteltével hirdet a FIFA 19 új játékmódja győztest, vagy akkor, ha az egyik csapat elsőként szerez öt gólt.

A FIFA 19 szeptember 28-án kerül a boltok polcaira.

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)