Hirdetés

FIFA 20 - Marco Van Bastent eltávolították a játékból

|

Nem volt jó ötlet élő adásban a nácikkal poénkodni.

Hirdetés

A Quantic Dream-botrány is bizonyította, hogy érdemes meggondolni, mikkel poénkodunk hivatalos közegben, ez alól pedig nem lehet kivétel egy sportközvetítés sem. Pláne akkor, ha nem csupán sportember, hanem egy olyan népszerű franchise virtuális karaktere is vagy, mint amilyen a FIFA. 

Hirdetés

Történt ugyanis, hogy egy visszavonult holland focista, az Európa-bajnok és háromszoros aranylabdás Marco van Basten szakértőként nyilatkozott az Ajax és a Heracles összecsapása kapcsán a Fox Sports stúdiójában, majd mikor utóbbi csapat edzője, Frank Wormuth anyanyelvén beszélt a meccsről, akkor azzal próbálta meg kifigurázni a szóvivő, Hans Kraay esetlen német kiejtését, hogy "Nem túl szép, sieg heil, pfannkuchen". Van Basten később elnézést kért a rossz viccért, elmondása szerint nem tudta, hogy már megy az élő adás és nem akarta lesokkolni az embereket, csak Hanson szeretett volna élcelődöni.

Nos, ezt sem a Fox Sports, sem az Electronic Arts nem találta humorosnak: előbbi december 7-ig eltiltotta Van Bastent a munkától, utóbbi pedig további értesítésig eltávolította őt a FIFA 20-ból, így a játékosok már nem tudják megszerezni a hozzá kapcsolódó tartalmakat semelyik játékmódban. 

Ti egyetértetek a büntetéssel vagy szerintetek az EA túlreagálta?

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)