Hirdetés

FIFA botrány: egy EA alkalmazott a legritkább FUT kártyákkal kereskedhetett

|

Amikor azt hinné az ember, hogy már nem lehetne gusztustalanabb, ami időnként az Ultimate Teamben történik, megint rátesznek egy lapáttal.

Hirdetés

Semmi kétség nem fér ahhoz, hogy az EA legnagyobb fejőstehene a FIFA Ultimate Team, már sok-sok éve. A játékmóddal több millióan játszanak, ezek a játékosok pedig gazdagon tejelnek is a kiadónak további csomagokért, amiből 1-2%-os eséllyel akár eshet is egy nem teljesen haszontalan lap. A szerencsejáték jelleget egyre kevesebben vitatják, de a kassza szépen cseng, és nem segíti a helyzetet az "alternatív megoldások" kelléktára sem.

A FIFA Ultimate Team legritkább lapja egyértelműen a Team of the Year és az ICON moments lapok, melyek kinyitására kevesebb mint 1 százalék esélyünk van még a drágább csomagok esetén is. Nem meglepő, hogy a profi e-sportolók is inkább a piacról szerzik be ezeket, hiszen másképp kövér szerencse is kell a behúzásukhoz.

Hirdetés

Most a Twitteren kapott szárnyra egy hír, miszerint egy EA alkalmazott, jelentős összegekért cserébe, hajlandó ezeket a különösen ritka lapokat hozzáadni a vevő profiljához. Az árak egészen elképesztőek, 3 ICON és 2 TOTY játékosért nem kevesebb, mint 1700 dollárt kér, már ha hihetünk a képek valódiságában.

A képernyőmentések tanúsága szerint a lebeszéltek szerint meg is történt a tranzakció, a legnagyobb csomag értelmében érkezett is a TOTY Ronaldo és Mbappé mellett három rendkívül erős ICON játékos is.

Az eset több szempontból is nagyon elkeserítő. Egyfelől elítélendő, hogy egyes játékosok nulla energiabefektetéssel jutnak hozzá hasonló kaliberű játékosokhoz, másrészt pedig a játékon belüli piacnak is probléma, hiszen ezek a kártyák alaposan felboríthatják az árfolyamokat, ha a tulajdonos túl akar adni rajta.

Reméljük, sikerül a közösségnek kinyomozni, hogy ki áll a csúnya piacmanipulálás mögött és az EA is a dolgozói körmére néz (már megkezdődött a belső vizsgálat az ügyben). Ki tudja, hány éve működik ez a fajta üzletelgetés...

Címkék: #fifa #fut #csalás
Platformok: Nintendo Switch PC PlayStation 4 PlayStation 5 Xbox One Xbox Series X
Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)