Hirdetés

FIFA Manager 08 bemutató

|

Légy egyszerre sikeres edző a kispadon és aranylábú játékos a pályán!

Hirdetés

A három nagy menedzserprogram ádáz csatájában alighanem a FIFA Manager 08-at nevezné mindenki a külsőségek bajnokának. Az EA Sports játéka pontosan olyan, mint a kiadó összes többi sportalkotása: csillog-villog, szebb mint a konkurencia, ám a lényegi tartalom bizonyos részeken azért foghíjas. Miután idén már leszerepelt az aktuális FIFA és az NHL is, kétségekkel telve ültem le a FIFA Manager elé, attól félve, hogy újításokat maximum csak a doboz hátulján látok nagybetűkkel kiemelve, a marketingszöveg rengetegében. Az edzők életének persze mindig velejárói az ősz hajszálak is, főleg, ha arról kell döntenie, melyik kispadra ülne le a legszívesebben.


Teccik látni?
Nézzük, akkor, milyen szemfényvesztéseket is tömött az EA a FIFA Manager 08-ba. Először is itt van a személyes élet: kocsit veszel magadnak, felcsípsz egy csinos hölgyet, családot alapítasz, gyereket nevelsz. Értelme ennek gyakorlatilag nulla, a tényleges játékra minimális hatást gyakorol, ellenben az időt azt elviszi. A pozitívum, hogy nem kötelező foglalkozni vele, bár ekkor magányos aggastyánként leljük majd végünket a kispadon a botlábú fiúk teljesítményétől felindulva. Ha már a pálya mellett ülünk, hamar felfedezzük, hogy a grafika jelentősen szebb lett tavalyhoz képest. Bár ismét nem az idei FIFA motorját használták a meccsek megjelenítéséhez (jobban belegondolva mindegy is...), mégis szembeötlő lesz a változás, ami ugye az EA féle menedzsernek eleve egyedülálló tulajdonsága. Ha szebb lett is, hát reálisabb nem, a magyar első osztályban játszva még elfogadnám, hogy egy-egy passz előtt a játékosok nem mérik fel a terepet, de például a Premier League-ben már a fejét fogja az ember a buta hibák miatt.

Majd én megmutatom!
Ha a fiúknak nem megy maguktól, mi is beállhatunk néhány meccs erejéig megmutatni a tutit. Választhatunk egy játékost a szezon elején, akinek úgymond végigjátsszuk karrierjét, illetve lehetőség van minden meccs előtt változtatni is, nehogy egy csúnya nyílt törés miatt játék nélkül maradjunk. Pozíciótól függetlenül elég élvezetes tevőleges résztvevője lenni a meccsnek, főleg ha védőként előreloholva fejesünk utána a hálóban pihen a labda. A lényeg persze nem ez, hanem a konkrét menedzseri részt ért változások. Átdolgozták például az edzéseket, sokkal több ráhatásunk van a tréningekre, és ezáltal falábúink fejlődésére is. Valamivel könnyebb és rugalmasabb lett az átigazolási rendszer is, végre megvan az igazi tárgyalási hangulat, sok-sok egyezkedéssel. Mindemellett még jobban bejátszik a képbe a média is, csak úgy terjengnek a pletykák sztárjaink átigazolásairól, és klubunk sötét ügyeiről. Mindent összevetve a FIFA Manager 08 színes, szagos, és még élvezetes is, de aki igazán komoly kihívásra vágyik, az forduljon az SI Football Manager-éhez.

85%
Ami tetszett
Ami nem tetszett
Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)