Hirdetés

FIFA sorozat, a jövőben fizikai hordozó nélkül?

|

Peter Moore az EA Sports főembere úgy gondolja a FIFA sorozat életében egyre kevésbé lesz fontos a lemez-alapú terjesztés.

Hirdetés

Ami felválthatja ezt, az a perzisztens online sorozat.

Peter Moore az MCV-nek elmondta, hoy a sorozatnak van már online része is, a FIFA Superstars, amelynek 4,3 millió felhasználója van havonta, de a fő-sorozat, amely új része FIFA 11 néven jelent meg a jövőben ilyen irányba fog fejlődni.

"A futball sokunk számára egy állandó dolog" - mondta Moore - "A perzisztens, azaz változó világot el kell látnunk, néha lemezekkel, néha közösségi hálózatokon át, néha a felhőt használva, vagy bárhogy máshogy. Ez a csapat víziója, hogy lényegtelen legyen hol vagy, milyen hardvert használsz a FIFA élmény összekössön mindenkit, növelhesse a szintedet és felértékelhesse a státuszodat."

"Személyesen én úgy gondolom, hogy öt év múlva is lesznek még lemezek. De általánosságban beszélve igen, természetesen úgy gondolom eljön majd az idő, amikor a FIFA kevésbé lesz egy szeptember/októberben várható lemeztől függő sorozat, inkább olyasmi lesz, amit 365 napon keresztül szolgáltatni tudunk."

Moore szerint a franchise online sorozattá olvasztása már elkezdődött, azonban egyelőre csak bébilépésekkel halad a project egy perzisztens és teljes FIFA ECO-rendszer irányába.

"Néhány éven belül azt várom, hogy kisebb lesz a fejlesztőcsapat, de sokkal nagyobb lesz az online működtető társaság."

"Az üzleti modell egyszerű: el kell fogadni, hogy a felhasználók java része soha egy fillért nem fog fizetni neked és ez jól van így" - "Azonban azokat is ki kell szolgálni, akik olyanok mint én: akik mélyebb tartalmat, játékélményt akarnak, esetleg akiknek nem elég a napi három meccs, így aztán mi szivesen fizetünk a játékmenet gyorsításáért és jobb csapatok létrehozásának lehetőségéért. Ez klassz, de nem ez a lényeg..."

"Amit a közeljövőben látni fogtok az a FIFA Supertars és a FIFA 11 közti kapcsolat - ez előbbivel lehet az utóbbi egyes feature-jeit kinyitni"

 

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)