Hirdetés

Malajziában letiltották a Steamet egy olyan játék miatt, amiben megverhetjük Jézust

|

A maláj vallási vezetőknek nem igazán tetszett a koncepció, így rövid időn belül le lett kapcsolva az egész játékplatform az országban.

Hirdetés

Néha előfordul, hogy egy-egy videojáték vagy film nem kerülhet forgalomba valahol, mert az ütközne valamilyen szabállyal vagy elvvel, de viszonylag ritkán látni olyat, hogy egyetlen alkotás miatt elérhetetlenné válna az egyik legnagyobb digitális piactér.

Hirdetés

A Fight of Gods egy korai hozzáférésben lévő verekedős játék, amiben a nevéhez híven valóban egymásnak ereszthetjük a különféle vallások isteneit, legyen szó Zeuszról, Buddháról vagy épp a keresztet fegyverként használó Jézusról.

Egy maláj vallási vezető a The Sunnak beszélt arról, hogy szerinte a kormánynak azonnal tiltania kéne a játékot, hogy elkerüljék a további feszültséget, és mások is úgy gondolták, hogy rossz hatása van a játéknak. A Maláj Kommunikációs és Multimédia Bizottság ezért 24 órát adott a Steamnek, hogy letiltsák a játékot az országban, azonban ez nem következett be, így a teljes szolgáltátás blokkolva lett.

Időközben a fejlesztő Digital Crafter és a kiadó PQube egy közleményben nyilatkoztak arról, hogy senkit nem kívántak megsérteni a játékukkal, és nem is kaptak semmilyen figyelmeztetést a maláj hatóságoktól. Szerintük a Fight of Gods leírása elég tiszta képet ad a játékmenetről, így bárki szabadon eldöntheti, hogy akar-e vele játszani vagy sem.

A Valve már lépett az ügy kapcsán, beszéltek a fejlesztőkkel, levették Malajzia piacteréről a játékot, és megpróbálnak kapcsolatba lépni az illetékesekkel is, ugyanis az országban élők tudnak Steamen játszani, viszont néhány telekommunikációs cég letiltotta a hozzáférést a Steam Store-hoz.

Szerintetek jól kezelték a helyzetet a malájok, vagy másképp kellett volna ezt megoldani?

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)