Hirdetés

Fillérekért lehetett megvásárolni egy God of War klónt Xboxra

|

Sokaknak azelőtt sikerült lecsapniuk rá, hogy a Sony ügyvédei cselekedtek volna.

Hirdetés

Meg voltunk róla győződve, hogy november 9-ig már nem fogunk új God of War játékot kapni, hiszen akkor jelenik meg a Sony Santa Monica újdonsága, a Ragnarök, azt meg pláne nem gondoltuk volna, hogy ha mégis érkezne hamarabb valami, azt nem PlayStation konzolokra kapjuk meg. Márpedig ez történt, ugyanis a Steamen népszerű klónozósdi begyűrűzött az Xboxra is, elérhetővé téve a zöldek áruházában egy olcsó God of War másolatot. 

Az Xbox boltjának filléres indie, lazábban szabályozott szekciójában (az itteni játékokban achievementek sincsenek) War Gods Zeus of Child néven volt rövid ideg megvásárolható a God of War klón, méghozzá mindösszesen 4 dollárt, azaz körülbelül 1500 forintot kértek érte. A leírás sem árult zsákbamacskát, e szerint ugyanis egy háborús játékot kaphatunk a pénzünkért, amelyben minden ellenséget és lényt el kell pusztítanunk a War Gods Zeus of Child játékmenete során, azonban becsúszott néhány baki is a gerillamarketingbe, mivel lőfegyverről is szó esett, a főszereplőt figyelmeztető (?) istennek titulálták, a képeken pedig Resident Evil-szerű szörnyek grasszáltak. 

Hirdetés

A katasztrófaturizmus azonban nem tartott sokáig, ugyanis a hír írásának pillanatában már nem elérhető a játék xboxos adatlapja, de azt nem tudni, hogy a Sony ügyvédei vagy az Epic jogi csapata volt-e gyorsabb, elvégre a szegény ember Kratosa hasonlított a Fortnite-ban látható karaktermodellhez. Az Eurogamer információi szerint a klón valamilyen furcsa oknál fogva az Xbox Creators Program része volt, így nem ment át a tanúsítási és jóváhagyási folyamatokon, amik általában kiszűrik az ilyen próbálkozásokat, mielőtt azok az online boltba kerülnének. 

Mint az alábbi videóban látható, a War Gods Zeus of Child játékmente is épp annyira csiszolt és kiforrott, mint az alapkoncepció, vagy a játék véletlengenerátorral létrehozott címe. Nincs zene, sem bármilyen hangeffekt, "Kratos" mozgáskultúrája pedig finoman szólva korlátozott, hála egy sor hiányzó animációnak.

Nem akarsz lemaradni semmiről?

Rengeteg hír és cikk vár rád, lehet, hogy éppen nem jön szembe GSO-n vagy a social médiában. Segítünk, hogy naprakész maradj, kiválogatjuk neked a legjobbakat, iratkozz fel hírlevelünkre!


Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)