Hirdetés

Film is lesz Neil Gaiman új regényéből

|

Még meg sem jelent Neil Gaiman új regénye, de az Óceán az út végén már filmadaptációt is kaphat Tom Hanks cégével. Az pedig nem rossz.

Hirdetés

A híres fantasy szerző első műve lesz több mint 5 év után az Óceán az út végén (The Ocean At The End Of The Lane), nem csoda, hogy elég nagy a várakozás.

A hivatalos közlemény szerint a könyv az emlékekről, varázslatról és túlélésről szól, a történetek erejéről és a bennünk lakozó sötétségről - ettől persze mi nem vagyunk sokkal okosabbak, mert ez bármilyen mesére ráerőltethető sablon.

Szóval kicsit konkrétabban egy hétéves fiúról és egy ellopott autóról, amiben öngyilkosságot követnek el, olyan ősi erőket szabadítva a világra, melyeket sosem lett volna szabad megzavarni. Világunkon túli rémségek jelennek meg az életünkben, és a főhősnek mindent meg kell tennie, hogy életben maradjon. Menedéket csak az a három nő nyújthat neki, akik egy düledező farmon élnek az út végén. Közülük a legfiatalabbik váltig állítja, hogy a kacsaúsztatója valójában egy óceán. A legidősebb pedig emlékszik még a világ kezdetére.



A könyvet természetesen már most hatalmas várakozás előzi meg, az izgalmakat ráadásul csak fokozza, hogy elkeltek a megfilmesítési jogai és megtalálták hozzá a rendezőt is. A Tom Hanks tulajdonában lévő Playtone Pictures fog felelni a munkálatokért (ők dolgoznak egy ideje az Amerikai istenek televíziós sorozatán is), a rendező pedig Joe Wright lesz, aki nemrég az Oscar-díjas Anna Kareninát rendezte, de már korábban is szintén díjnyertes alkotásokat jegyzett (Hanna, Vágy és vezeklés, Büszkeség és balítélet).

Ami a könyv hazai megjelenését illeti, a hazai kiadó azt reméli, hogy június 18-án, a nemzetközi kiadással egy időben sikerül itthon is kiadni. Fogunk páran ott sorban állni, az biztos.

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)