Hirdetés

Komolyan összeveszhetett a Nintendo és a Square a Final Fantasy VII miatt

|

A Square munkatársainak visszaemlékezései szerint a Nintendo rendkívül erős szavakkal vált el a kiadótól, mikor a '90-es években úgy döntöttek, a Final Fantasy VII a Sony konzolján jelenik meg.

Hirdetés

A Final Fantasy története gyakorlatilag egybefont a játékot kiadó Square Enix múltjával és sikerével, a sorozat indulásában pedig rendkívül fontos partnerük volt a Nintendo is. Az egyik munkatársuk visszaemlékezése alapján viszont ez a jó viszony hamar megkeseredett, mikor a Square úgy döntött, a Final Fantasy VII már a PlayStationön debütál.

Nemrég a Polygonnak adott interjút a Square akkori csapatának több tucat tagja a játék készítéséről, amiben egy elég érdekes részletet is felidézett Kawai Hiroshi, az egyik programozó és a sorozat alkotója, Sakaguchi Hironobu. Elmondták például, hogy a Final Fantasy VII technikai színvonalára rendkívül rossz hatással lett volna, ha Nintendo 64-re kellett volna elkészíteniük. Sakaguchi szerint a részben kényszerű váltás ellenére nem mérgesedett el a két cég utolsó találkozója sem, Kawai viszont egészen máshogy emlékszik a történetre.

"- Yamauchi úr nagyon drága étellel és sörrel várt minket és gyakorlatilag egy vállon veregetést kaptunk tőle, ami nagyjából annyit jelentett, »A legjobbakat kívánom nektek.« Nem volt benne semmi keserűség, vagy ilyesmi.
- Én úgy hallottam, a Nintendo azt mondta, ha most itt hagytok minket, soha többé ne gyertek vissza"

- emlékeztek vissza nagyon eltérően a Square munkatársai. A Final Fantasy VII későbbi és a sorozat korábbi sikereit ismerve pedig nem nehéz elképzelni, hogy a programozó által felidézett durvább változat áll közelebb a valósághoz.

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)