Hirdetés

Final Fantasy XIV - sok új részlet

|

Még az E3-on, szinte mellékesen jelentették be, de már akkor örültünk. Most megtudhatunk róla még többet....

Hirdetés

S remélem ennek is örülni fog, akit érdekel a téma.

Japánban a Famitsu Wave 2009 szeptemberi kiadása melletti DVD-n egy 8 perces részlet volt látható a Final Fantasy XIV-ből- Eorza nevű területen játszódik majd a játék a Final Fantasy XI-ból megismert Vana'diel világban, amely a régebbi játékhoz képest persze nagyobb lett. Az aktuális világ neve, ahol a játék zajlik: Haiderin. Haiderin stílusa különbözik Vana'dieltől, tipikus high-fantasy stílus. A készítő azt akarják, hogy a játék modernebb kinézetű legyen, mint a Final Fantasy XI középkor-fantasy kinézete.A világban fejlett technológia lesz jelen, a trailerben léghajókat is lehetett látni.
A Final Fantasy XIV fajai ismerősek lesznek, hiszen a FFXI fajait gondolták újra. A Galka kinézetű faj a trailerből nem Galka névre hallgat, hanem valami másra. Más, hasonló változtatások is lesznek.
Az FFXIV a karakter növekedéséről szól: nem lesznek szintlépések, vagy tapasztalati pontok, ezek helyett egy új rendszer lesz. A Square-Enix egy olyan rendszert szeretne használni, amelyben az új játékosok bármelyik küldetést kipróbálhatják, és az ott tapasztaltak alapján nőnek fel. Nagyon mély történeti vonala lesz az FFXIV-nek, rengeteg vágóképpel, filmbejátszással, de sokkal többféle történet és sztori-szál lesz, amin felnőhetnek a karakterek.
Megmaradnak a jobok, de jobban/másképp lesznek kidolgozva. A fókusz a fegyvereken lesz, ez határozza majd meg hogyan játszol, nősz fel és harcolsz.Ez az alapvető job rendszer kiterjesztése lesz. Az FFXIV fő ötlete a növekedés szabadságának biztosítása különböző questek által. Természetesen lehet haverokkal is találkozni majd, csapatosan kalandozni, de lehet majd szólózni is. A játékosoknak mindig lesz mit csinálniuk, sosem fognak unatkozni.

FFXIV
FFXIV

A Square-Enix erősen gondolkodik nagy méretű csatákon, de az alapvető harc egy ellenfél elleni lesz - ha csapatban játszunk, akkor lehetnek különböző ellenfeleink is. A játék teljes zenéjét Uematsu írja.
"Ez lesz az a Final Fantasy, amely a rendszert egy teljesen új világba viszi, amelyet új barátaiddal fedezhetsz fel, akikkel majd ott találkozol" - mondtad Nobuaki Komoto a Final Fantasy XIV igazgatója - "Örömmel üdvözlünk majd téged a FFXIV világában és reméljük élvezni fogod az ott tartózkodást. Bízhatsz bennünk, azt tervezzük, teljesen átszabjuk az MMO-k stílusát eddig nem látott lehetőségekkel. Remélem minden érdekelni fog, amit kitaláltunk és beépítettünk a játékba."

 

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)