Hirdetés

Két 1080Ti sem képes kihajtani 4K 60fpssel a Final Fantasy XV-öt

|

Hiába tiétek a világ legerősebb gépe, akkor sem fog stabil 60 fpssel futni a maxra húzott PC-s port.

Hirdetés

A gamescom előestéjén rendezett bulit az Nvidia, ahová minket is meghívtak, a bejelentést követően pedig ki is próbálhattuk, hogyan fut a frissen bejelentett Final Fantasy XV PC-s buildje 4K-ban. Itt a videó róla.

A játékba az Nvidia összes mágiáját belepakolták (HFTS, VXAO, Turf, Flow, Hairworks), ami nyilvánvalóan csak úgy zabálja a hardvert. Fel is tették a kérdést a játék rendezőjének, Hajime Tabatának, hogy akkor milyen gép kell majd ahhoz, hogy 4K-ban 60 fpssel élvezhessük a játékot, amire az alábbi válasz érkezett:

A 60 fps támogatására megvan a lehetőség, de az itteni gépünk jelenleg képtelen arra, hogy natív 4K-ban, HDR-rel, sima 60 fpssel futtassa a játékot. Ebben a gépben egy 1080Ti van, és a 60 fps még ezzel is képtelenség. Több kártya esetén ugye be kell tölteni a korábbi frame-et, akkor meg már van egy kis késés. Ezzel sem lesz rendes 60 fps. Ha valóban sima 60 fps-t szeretnénk, ahhoz erősebb kártyára lenne szükség. Minden fizikai szimulációt frissítenünk kell minden képkockán, a tandemben futó kártyáknál pedig van egy icipici csúszás amikor egymással kommunikálnak, ezért lehetetlen a dolog.

Ha én és a csapatom felelnénk a következő Final Fantasy játékért, odafigyelnénk rá már a  fejlesztés korai szakaszában, hogy támogassuk a PC-s architektúrát. De mivel figyelembe kell vennünk a felhő-alapú játékokat, lehet, hogy a választ teljesen másban kell majd keresnünk a jövőben.

Nem örülünk, de valahogy majd csak túléljük a dolgot.

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)