Hirdetés

Final Fantasy XV - a rosszfiúk és a mágia (videó)

|

A Final Fantasy XV fejlesztői megint streameltek egyet, hogy megmutassák a rajongóknak, hogyan is áll a játék fejlesztése, illetve több újdonsággal egyetemben bemutatkoztak a legfontosabb gonosz karakterek is.

Hirdetés

A fejlesztők szerint kiválóan halad a Final Fantasy XV fejlesztése, ami nem csak azt jelenti, hogy a Square Enix még idén kiadja a játékot, hanem azt is, hogy egy livestreamben meg is mutatták, hol tartanak a munkával. A legújabb Active Time Report adásban például bemutatták a két egymással szemben álló frakciót is.

A játékos által irányított hősök Lucis földjéről származnak, akik alapvetően a birtokukban lévő kristály hatalmának köszönhetik katonai erejüket is. A játékban kétféle mágia lesz, egyrészt az ebből a kristályból merített hatalom, amit egy gyűrűvel körbe is adhatunk a csapatunkon belül, de lesz elemi mágia is. Ezekből Tabata Hajime egyelőre csak a tűzvarázslatokat mutatta meg, aminek a lángjai terjedhetnek a Final Fantasy XV pályáin, de például az eső el is olthatja a lángokat. A nagyjából egyórás stream főszereplője viszont inkább a Nilfheim birodalom, Lucis ellensége volt.

A történet kezdetén a birodalom a világ nagyobb részét uralja, nagyrészt a fejlett technológiájuknak és a robotokkal is kiegészített hadseregüknek köszönhetően, akik a Magiket gyalogság névre hallgatnak. A fejlesztők bemutatták a Final Fantasy XV gonosz oldalának főbb szereplőit is, így megtudhattuk például, hogy a könyörtelen Iedolas császár helyett nagyrészt Adryn kancellár irányítja az országot, aki egy fokkal humorosabb karakter lesz. Bemutatták Verstael karakterét, aki a Magitek gyalogság feltalálója, Glauca tábornok mellett pedig egy másik katona, Aranea Highwind is szóba került. A hölgy a "Sárkány" becenevet kapta, mivel egy légi szállítású egység vezetője és így kvázi repülve támad majd hőseinkre a magasból.

Tabata elmondása szerint egyébként jól állnak a fejlesztéssel, így a harcrendszert például sikerült olyanra kialakítaniuk, ahogyan azt eredetileg elképzelték. A csapat éppen PC-ről a konzolokra viszi át a már elkészült anyagokat és persze optimalizálják őket az Xbox One-ra és a PlayStation 4-re is, de a játék dizájnere szerint hamarosan akár aranylemezre is kerülhet a Final Fantasy XV (bár a most bemutatott felvételek tavaly nyáron és ősszel készültek). Ha szeretnétek, japánul, de angol feliratokkal ellátva lejjebb megnézhetitek az egész közvetítést, ahol még rengeteg infó elhangzott a lopakodásról és a harcrendszer egyéb részleteiről, ahogy több új screenshot is érkezett a játékból, amiket érdemes megnézni.

Annak ellenére, hogy most is rengeteg infót zúdítottak ránk, nem is olyan sokára, március 30-án egy újabb nagy eseményre készülnek a Square Enxinél. Az Uncovered: Final Fantasy XV névre hallgató buli Los Angelesben lesz és minden bizonnyal a játék megjelenési dátumát is megismerhetjük majd.

Ti várjátok? Hogy tetszik eddig a Final Fantasy XV?

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)