Hirdetés

Flappy Bird - tiltják a klónokat

|

Az App Store és a Google Play a Flappy Bird klónjainak áradatával küszködik, a fejlesztők pedig fel vannak háborodva.

Hirdetés

A fejlesztők között vannak olyanok, akik az eredeti játék hatalmas sikerére és bevételére vágynak, mások Dong Nguyen sokat vitatott játéka előtt tisztelegnek alkotásukkal.

Sokunkat az őrületbe kergetett, mégis hatalmas rajongótábort szerzett magának Nguyen Mario alapokra húzott játéka. A hatalmas sikernek és profitnak köszönhetően az alkotó rengeteg fenyegető levéllel gazdagodott, köztük jó pár halálos fenyegetéssel is, így ezekre és a játék függőséget okozó hajlamára hivatkozva a Flappy Birdöt kivonta a forgalomból. De a sztorinak itt nincs vége.

Fejlesztők egy csapata gondolt egyet, és megalakult a Flappy Jam, egy olyan esemény, ahol a résztvevők az alapjátékhoz hasonló klónokkal áraszthatják el az internetet. Lassan egy hete tart az őrület, és már több mint 300 alkotással játszhatunk a Flappy Jam honlapján. A szabály egyszerű: valamilyen klasszikus által inspirálva csinálj egy nehéz, szinte már játszhatatlan játékot, minderre február 24-ig van lehetőséged.

A helyzet mostanra odáig fajult, hogy az Apple és a Google is komoly intézkedéseket tett a Flappy Bird klónok kiszűrésére. Az App Store nem fogad el olyan alkalmazásokat, amik a népszerű alkalmazás befolyását kívánják meglovagolni, míg a Google Play egyszerűen „spam”-ként kezeli az alapötlethez hasonló munkákat. Ken Carpenter alkotását, a Flappy Dragont például egyik áruház sem fogadta el.

Mit gondoltok a Flappy Bird őrületről?

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)