Hirdetés

Flight Simulator X

|

Érdekes módon nem a Windows a Microsoft legtöbb epizódból álló sorozata, hanem a Flight Simulator, mely immár tizedik kiadásához érkezik. Polgári pilótának három dolog miatt érdemes menni: az egyenruha, a stewardessek és persze a repülés élménye miatt.

Hirdetés

Aki az első kettőről le tud mondani, a harmadikkal pedig szimulált környezetben is beéri, ne keressen tovább. A Flight Simulator X

az eddig is patinás (közel huszonöt esztendős!) sorozat legszebb-legjobb darabjának ígérkezik. A "legszebb" persze minden új epizód esetében elmondható, de ha figyelmesebben megnézzük a képeket, kénytelenek vagyunk elismerni hogy a grafika egyszerűen lélegzetelállító. A táj elképesztően kidolgozott, az új fényeffektek, tükröződések és árnyékok pedig nagyon sokat emelnek a környezet hangulatán. A külvilág él, márpedig a polgári repülés nyugis tempóját épp azért lehet szeretni, mert van idő közben nézelődni.


Nézz, nézz a föld felé...
Márpedig felfedezni bőven lesz mit, a mellettünk elhúzó madárbandáktól kezdve a vízből kiugráló delfinekig. Bár továbbra is olyan szabadok a lehetőségek, mint eddig (hét kontinens több, mint 24 ezer reptere közül bárhol leszállhatunk), aki célt akar, megkapja: lesznek különféle küldetések, A-ból B pontba repüléstől kezdve különféle ügyességi gyakorlatokig. 24 valódi repülő alkalmatosság közül választhatunk, sőt, még egy "Ultralite" járgányt is kapunk, mellyel az egészen kezdők is elboldogulhatnak és nem kell sírógörcsöt kapniuk a számtalan gomb és mutató láttán. Mivel a kiadó a Microsoft, nem meglepő, hogy a játékot már a Windows Vistára optimalizálják, de ez persze nem jelenti azt, hogy a régebbi operációs rendszerrel rendelkezők bármilyen szempontból is háttérbe lennének majd szorítva (legalábbis állatira reméljük...). Már csak egy dolog kérdéses, a multiplayer, melyről egyelőre csupán annyit árultak el, hogy sokkal-sokkal több lehetőségünk lesz a netes játék során, mint eddig bármely epizódban. Nos, ezt reméltük is, Karácsonykor kiderül, hogy tényleg leesik-e az állunk.



Most pedig néhány apróság összeszedve
REPÜLÉS MINDENKINEK
Az irányítás nem csak a fanatikusoknak kedvez: bár a realizmus továbbra is elsődleges szempont, a kezdők könnyített (EZ) módban is repkedhetnek, amíg át nem látják a gombok és tekerentyűk szövevényét.

MÉG GÉPET, MÉG!
A FSX-ben 24, maximális hitelességgel reprodukált gép közül választhatunk – legalábbis addig, míg a modderek rá nem vetik magukat a játékra. Ha az lesz, mint az előző rész esetében, ez a szám gyorsan a sokszorosára nő...

LÁTOM A HÁZUNKAT!
A sorozat régi rajongói számára természetes, az újaknak viszont sokkoló élmény lehet, hogy milyen nagyszámú ismerős helyszínre látogathatunk el. Minden a helyén van – kis szerencsével még házunk felett is tehetünk egy kört.

GÉZA, KÉK AZ ÉG!
De milyen kék! A grafika nem csupán a sorozat mércéjével mérve lélegzetelállító. A táj kidolgozottsága és a már-már fotorealisztikus hátterek gondoskodnak arról, hogy minden eddiginél nagyobb élmény legyen a virtuális repülés.



A cikket eredeti formjban minden extrjval megtallhatod a GameStar magazin 2006/02-es szmban!


Kapcsolódó linkek:
Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)