Hirdetés

Fő a feje a Ghost Rider atyjának

|

Gary Friedrich, a Ghost Rider képregény kiagyalója nem kis fába vágta fejszéjét. Beperelt minden! céget, amely kapcsolatban állt a nemrég megjelent filmel, köztük az anyagi ügyekben jelenleg nem túl stabil Take Two-t is.

Hirdetés

A vád nem más mint a licenc helytelen felhasználása, a képregényben szereplő karakterek jogtalan felhasználása, valamint profit termelése a felperes sérelmére különböző médiák (film, játék, stb.) és a hozzájuk kapcsolódó merchandising (játékok, polók, egyéb ajándéktárgyak) termékek által. A vádak elég komolyak és mivel a jogokat saját állítása szerint Friedrich birtokolja elméletileg a törvény az ő oldalán áll. A joggokkal kapcsolatban röviden annyit, hogy a Ghost Rider egy Marvel képregényből, a Daredevil-ből nőtte ki magát és több alkotó is dolgozott rajta, ezért kérdéses volt, hogy ki birtokolja a licencet, a Marvel vagy Friedrich (ebből egyébként volt már bírósági ügy). A Take Two melett, akire mostanában nagyon rájár a rúd, még perbe fogták így a Sony Columbia TriStar Motion Picture Group-ját, Marvel Entertainment-et, Sony Pictures Entertainment-et, Relativity Media producereit, Crystal Sky Pictures-t és Michael De Luca Productions-t és a Hasbro-t.

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)