Hirdetés

Több profi futballcsapat is videojátékokban szimulálja a koronavírus-járvány miatt elmaradt meccseit

|

A valódi játékosok nem léphetnek pályára, de azért a klubok így sem hagyják néznivaló nélkül a rajongókat.

Hirdetés

A koronavírus a mindennapi élet több területére is negatív hatással van sajnos, és sokak nagy bánatára rengeteg sporteseményt is el kellett napolni miatta. Ám némi kreativitással többé-kevésbé sikerült kárpótolni a szurkolókat.

Hirdetés

Közös megegyezés után nemrég az a döntés született, hogy a Premier League, az FA-kupa, valamint az EFL mérkőzéseit is elhalasztják április 3-ig, így az Egyesült Királyságban most egy ideig teljesen üresen maradnak a stadionok. Azonban néhány klub rájött, hogy a videojátékok és az internet segítségével továbbra is szállíthatnak meccseket a rajongók számára, akiknek így nem kell totálisan nélkülözniük kedvenc sportjukat.

A Premier League-ben játszó Watford például a Football Manager 2020-ban szimulálta a Leicester City elleni összecsapását, és a Twitterre feltöltött videó bizony elég nagy népszerűséget is aratott.

A Leeds United például a Cardiff csapatával küzdött meg a FIFA 20-ban, és igencsak örülhettek a virtuális eredménynek. A Southampton picit változtatott a formulán, és azt közvetítette, ahogy egy rajongó lejátssza a Norwich elleni törölt mérkőzést a FIFA 20-ban. Persze ezt is rengetegen követték figyelemmel. Nem mehetünk el szó nélkül a brit harmadosztályban játszó Gillingham akciója mellett sem, a klub ugyanis a Fleetwood City elleni meccsét játszotta le a FIFA 20-ban, és sikerült is győzedelmeskedniük 16-0-ra.

Egyébként korábban egy amerikai kosárcsapat, a Phoenix Suns is úgy döntött, hogy egy videojátékban, méghozzá az NBA 2K20-ban fogja lejátszani a törölt meccseit. Kíváncsian várjuk, hogy legközelebb melyik szervezet fog hasonló ötlettel előállni, hiszen rengeteg olyan sportjáték van még, ami bőven alkalmas egy-egy valódi mérkőzés szimulálására.

Szerintetek jó megoldás ez a nézők szórakoztatására, amíg szünetel egy-egy bajnokság?

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)