Hirdetés

Folytatást kaphat a Fallout: New Vegas

|

Iparági források szerint már a fejlesztőcsapatot is kiszemelte a Microsoft a feladatra.

Hirdetés

Az elmúlt két évtizedben az IHRA Drag Racinget leszámítva kizárólag a The Elder Scrolls és a Fallout franchise-okkal foglalkozott a Bethesda Game Studios, amelynek első játéka a Microsoft általi felvásárlást követően egy új IP lesz, a NASA-punk művészeti irányt követő Starfield. Ha minden terv szerint alakul és a sci-fi RPG tényleg megjelenik 2022. november 11-én PC-re, illetve Xbox Series X és Series S konzolokra, akkor is évekre (alsó hangon 3-4 évre) leszünk még a The Elder Scrolls VI érkezésétől.

Egy ilyen monumentális szerepjáték fejlesztése ugyanis rengeteg időt emészt fel. És éppen ez az, ami aggodalmat kelt a Fallout rajongói körében, ugyanis hivatalosan még semmit sem hallhattunk arról, hogy milyen jövőt szán a Microsoft a szériának. Tény, hogy javult valamennyit a botrányos rajtja óta a Fallout 76, de cudar idők elé néznénk, ha teszem azt, az évtized végéig csak és kizárólag ez, meg a korábbi részek újrajátszása maradna nekünk.

Hirdetés

Egy közelmúltbeli esemény azonban megvillantott egy halovány reménysugarat: Jeff Grubb, gyakran idézett szakújságíró a Grubbsnax podcast legutóbbi adásában arról beszélt, hogy tudomása szerint megindult a diskurzus a Microsofton belül a Fallout: New Vegas 2-ről. Ennek az első része 2010-ben jelent meg, és bár a kritikusok néhány ponttal kevesebbre értékelték a Bethesda Game Studios-féle Fallout 3-nál, azok a játékosok, akik emlékeztek az eredeti, izometrikus nézetű Falloutokra, mindmáig a New Vegast tartják a legjobb modern epizódnak.

Szóval Grubb úgy tudja, hogy megvan a szándék a megvalósításra, méghozzá az első felvonást jegyző Obisidian részéről, ám egyelőre még nem kapott zöld utat a projekt, mindössze beszélnek róla. Egyre többet, egyre hangosabban, de a legjobb esetben is éveket kell várnunk a megvalósulására. Ennek egészen nyilvánvaló okai vannak, az RPG-specialista stúdió tele van projektekkel: idén ugyan megjelenik a Grounded 1.0-ás verziója, de várhatóan támogatni fogják még egy darabig, aztán ott van az Avowed, a The Outer World 2 és Josh Sawyer titokzatos szerepjátéka is, a Project Pentinent.

Ti örülnétek, ha folytatást kapna a Fallout: New Vegas?

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)