Hirdetés

Folytatódik a Ubisoft Montreal munkatársainak zaklatási ügye

|

A dolgozók egy csoportja egy francia szervezettel együttműködve igyekszik jogi megoldást találni a jelenleg is fennálló munkahelyi problémára.

Hirdetés

Egyre komolyabb problémákkal kell szembenézni a Ubisoft Montrealnak, miután kiderült, hogy a cég dolgozóinak jelentős része tapasztalt zaklatást a munkahelyén. Egy tavaly októberi beszámolóból kiderült, hogy a Ubisoft 14 ezer dolgozójának nagyjából negyede látott vagy átélt ilyen tevékenységet, illetve a válaszadók ötöde megjegyezte, hogy nem érzi magát megtisztelve.

Mivel a Ubisoft Montreal dolgozói szerint a cég HR-osztálya nem kezelte megfelelően a helyzetet, a munkavállalók egy csoportja a francia Solidaires Informatique szervezettel együttműködve igyekszik jogi útra terelni az ügyet.

Hirdetés

A csoport által közzétett levél alapján jelenleg legalább három olyan menedzser dolgozik a stúdiónál, akiket már többször is jelentettek zaklatásért, rasszista és szexista megszólalásért és viselkedését, azonban a vezetőség mégsem tette meg a megfelelő lépéseket.

A Solidaires Informatique igyekszik erre felhívni a figyelmet, és kéri a Ubisoft Montreal egykori és jelenlegi dolgozóit, hogy tanúskodjanak az említett ügyekben, és együttes erővel próbáljanak változást elérni a cég vállalati kultúrájában.

A Ubisoft egyelőre nem adott ki közleményt ehhez kapcsolódóan, viszont nem lenne meglepő, ha a több név nélküli tanúvallomás alapján komoly problémák derülnének ki, amelyeket a vállalaton belül nem lehetne elsimítani.

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)