Hirdetés

Fontos mérföldkövet ért el egy PlayStation 4 emulátor

|

Nagy dolgokra ne gondoljatok, messze még a hibátlan emulálás, de az irány kétségtelenül jó.

Hirdetés

Épp a napokban írtunk róla, hogy az RPCS3, a legfejlettebb PlayStation 3 emulátor nagyot lépett előre a fejlődésben, most már nincs olyan, a platformra megjelent játék, ami ne bootolna be a virtuális játékkonzolon.

A PlayStation 3-nál nehezebb dió a PlayStation 4-es címek emulálása, amit jól mutat, hogy az fpPS4 nevű program most ért el oda, hogy elfogadható képkockaszámmal képes futtatni egy darab játékot.

Hirdetés

John GodGames Emus osztotta meg egy videót, amiben az fpPS4-et láthatjuk mozgás közben, amint az Oceanhorn: Monster of Uncharted Seas című kalandot futtatja PC-n. Ez az első 3D-s játék, amint képes működtetni az emulátor, de azért az jól látszik, hogy ez még távol áll a játszható állapottól. A játék glitchektől és bugoktól hemzseg, a 19 fps pedig aligha élvezhető bárkinek is 2022 végén.

Annak ellenére, hogy egy relatíve egyszerű 3D-s játékról beszélünk, és mégis alig működik, ez egy hatalmas előrelépés a nyílt forráskódú program fejlesztése során. A Sony konzoljaira egy időben legendásan nehéz volt a fejlesztés, ami ugyan jelentősen javult a PlayStation 4-gyel és a PS5-tel, de ezeket emulálni még mindig borzasztó nehéz.

Ha érdekel az fpPS4, a GitHubról letölthető, és ugyan egészen sok 2D-s játékkal megbirkózik, fogjátok vissza az elvárásaitokat, a Ghost of Tsushima nem mostanában fog elindulni, ha ezen az emulátoron múlik. Illetve mivel a PS5 visszafelé kompatibilis, a PS4 meg olcsón kapható, az emulátorral  szerencsétlenkedés helyett jobban jártok, ha beszereztek egy konzolt.

Nem akarsz lemaradni semmiről?

Rengeteg hír és cikk vár rád, lehet, hogy éppen nem jön szembe GSO-n vagy a social médiában. Segítünk, hogy naprakész maradj, kiválogatjuk neked a legjobbakat, iratkozz fel hírlevelünkre!


Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)