Hirdetés

Fontos részletek derültek ki az Elden Ring technikai oldaláról

|

Szóba került a különböző platformokon elérhető maximális felbontás és képfrissítés, valamint a cross-save rendszer is.

Hirdetés

Pár napja már elárulhatjuk nektek, és a hétvégi játékajánlónkban ki is tértem arra, hogy jelenleg az Elden Ring zárt tesztverzióját nyúzom, hamarosan pedig érkezünk a beszámolóval is. Ennél többet viszont egyelőre semmiképpen sem mondhatok a FromSoftware új játékáról, megtette azonban ezt szerencsére helyettem a kiadó, vagyis a Bandai Namco.

Kiderült, hogy a játékosoknak lehetősége lesz "performance priority mode" és "resolution priority mode" között választani. PlayStation 5-ön, Xbox Series X-en és PC-n természetesen a 4K@60fps is simán elérhető.

Hirdetés

Sima PS4-en 1080p-ben játszhatunk 30fps mellett, míg PS4 Prón 1800p és 30fps lesz a kombó. A sima Xbox One-on és az Xbox One S konzolokon 900p az elérhető maximum, Xbox One X-en pedig 4K, de csak 30fps-sel párosítva. Xbox Series S-en már 60fps-sel fut a játék, de csak 1440p-s felbontást használva.

Ha PC-n vagy next-gen konzolokon teljesítménymódban játszunk az Elden Ringgel, akkor a 60fps lesz fix, ha pedig a felbontásra akarunk rágyúrni, akkor ezt rögzíti a játék a maximumon, és az fps fog ingadozni (de sosem megy 30 alá).

Nem akarsz lemaradni semmiről?

Rengeteg hír és cikk vár rád, lehet, hogy éppen nem jön szembe GSO-n vagy a social médiában. Segítünk, hogy naprakész maradj, kiválogatjuk neked a legjobbakat, iratkozz fel hírlevelünkre!


Mindezeken felül kiderült az is, hogyan kezeli a mentéseket az Elden Ring. A cross-save, vagyis a konzolokon átívelő mentés úgy fog működni, hogy PS4-es mentett állásokat simán áttölthetjük a játék PlayStation 5-ös változatába, visszafelé viszont nem lesz semmiféle ilyen átmenet. Ezzel szemben az Xbox One és az Xbox Series konzolok mentései között teljes lesz az átjárás. 

Ray-tracing támogatást is kapni fog egyébként valamikor a jövőben az Elden Ring, de ez a megjelenéskor még nem lesz elérhető, csak egy későbbi patch élesíti.

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)