Hirdetés

Football Manager 2020 teszt - majd én tudom, hogy kell focizni

|

A Sports Interactive elkészítette az eddigi legtartalmasabb és leglátványosabb sportmenedzser-szimulátorát.

Hirdetés

Nem maradtunk idén sem Football Manager játék nélkül, és érdemes megfontolnia a visszatérést az FM20-szal annak, aki esetleg pár évig pihentette a sorozatot. A Sports Interactive évről évre igyekszik jobbá tenni a szériát, és ez alól a 2019-es kiadás sem kivétel. Az új Club Vision és a Development Centre érdekes lehetőségeket kínál, illetve végre a mérkőzéseket szimuláló 3D-motort is fejlesztették. Persze ne olyan modellekre számíts, mint a FIFA vagy a PES játékokban, de mind a menedzserek, mind pedig a játékosok kinézete és mozgása is természetesebb, illetve a pályák látványvilága és a labda fizikája is élethűbb, mint ezelőtt.

Hirdetés

Ötéves terv és az új generációk

A sorozattal témába vágó előélet és bármilyen tapasztalat nélkül ismerkedők számára nem biztos, hogy azonnali sikerélményt kínál a Football Manager 2020, viszont aki hajlandó időt áldozni a játékra, és komolyabban érdeklődik a menedzserszimulátorok iránt, mindenképpen tegyen vele egy próbát. Az idei kiadás legjelentősebb újítása egyértelműen a Club Vision, amelynek köszönhetően nem egy-egy év alatt kell csodát tennünk egy csapattal, hanem hosszabb távon, három-öt szezonra előre tervezve építhetjük dinasztiánkat.

A kitűzött célok mibenlétét befolyásolja a csapat gazdasági helyzete, történelmi sikerei, a tradíció és a tulajdonosok ambíciói is. Nagyobb elvárásokat támasztanak velünk szemben egy európai topklubnál, de akár egy kisebb csapat vezetősége is megköszönheti a munkánkat pár eredménytelen szezon után. Én általában több karriert kezdek el, mert egyszerűen megunok egy csapattal túl sokat foglalkozni, és izgalmasabbnak tartom, ha többféle kiindulópontból hozhatom ki a maximumot. A Club Visionnek hála viszont jobban érdekel a csapatom sorsa, és akár egy szezont fel is tudok áldozni a szebb jövő érdekében. Az elvárások már nemcsak a tabellán betöltött pozícióra és a gyors sikerekre vonatkoznak, hanem így tényleg arra motivál a játék, hogy kezdjünk építkezni és komolyan foglalkozni az utánpótlással. Utóbbiban nagy segítséget jelent a Development Centre részleg, amely rengeteg információt és lehetőséget kínál a fiatal játékosok nevelésére. Ha kellő időt szánunk erre a központra, akkor az ifjú tehetségek kinevelésével tényleg hosszabb távon is domináns klubcsapatot építhetünk. Ezek mellett minden más lehetőséget illetően megmaradt a Football Manager mélysége. Rengeteg taktikai opciónk van, fontos a kapcsolattartás a játékosainkkal, a vezetőséggel és a médiával is, és még több menedzserasszisztensi szerepkör és feladat áll rendelkezésünkre.

Hová tűnt a szabadidőm?

Az FM20 roppant tartalmas, az új játékmechanikai lehetőségeknek hála pedig időigényesebb, mint valaha. A stílusra fogékony játékosokat beszippantja, és ha tényleg minden aprósággal szeretnénk foglalkozni, könnyen rámegy egy egész este egy játékhét szimulálására. A kezdők számára ez nem túl vonzó, nekik ezért inkább a folyamatokat felgyorsító Touch kiadás ajánlott. Ebben a csapatépítés és a meccstaktika a legfontosabb, illetve számos kihívást próbálhatunk teljesíteni. Összességében a stratégiai lehetőségek és döntések tárháza, a néha még mindig esetlen, de szebb 3D-motor, a bővített adatbázis és a modlehetőségek tesznek róla, hogy a Football Manager 2020 az idei év legjobb sportmenedzser-szimulátora legyen.

Football Manager 2020
A hosszabb távú célkitűzésekkel és a fiatalok fejlesztésével könnyen magával ragadhatja a rajongókat akár több száz órára is.
Ami tetszett
  • Felújított 3D-motor
  • Club Vision funkció
  • A Touch pörgősebb játékmenete
Ami nem tetszett
  • Fizetős játékbeli szerkesztőprogram
  • Kezdők számára túl időigényes lehet
Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)