Hirdetés

Forrong az internet kedvenc játékának közössége a fejlesztők súlyos döntése miatt

|

A VRChat fejlesztői úgy döntöttek, az összes modot használhatatlanná teszik, még azokat is, amikkel semmi probléma nincs egyébként.

Hirdetés

Szinte nincs olyan nap, hogy ne menne 20 ezer fölé a VRChat egyszerre aktív játékosainak száma a Steamen, de az elmúlt 30 nap során előfordult, hogy 36 ezren voltak a virtuális térben egy időben. A VR-szemüveggel és anélkül is játszható játék afféle kezdetleges metaverzum, másokkal bandázhatunk, ökörködhetünk, szerepjátékozhatunk és válogatott játékokat játszhatunk a virtuális térben.

A modderek sokat tettek azért, hogy az élmény változatosabb, izgalmasabb legyen, de segítettek például abban is, hogy simábban fusson a játék, legyenek feliratok és egyéb olyan funkciók, amikre a fejlesztők nem fordítottak figyelmet. Most azonban a VRChat Inc. olyan döntést hozott, aminek a közösség látványosan nem örül.

Hirdetés

A csapat annak érdekében, hogy csökkentse a moderációval foglalkozó csapat terheit, a béta változatba július 25-én bevezette az Easy Anti-Cheat rendszert, viszont ennek kövekeztében a modok használhatatlanná váltak. Nem csak azok, amik tényleg ártottak (volt, amivel szervereket lehetett összeomlasztani), hanem az összes.

Olvasd telefonon csak a legfontosabb híreket!

Semmi spam, csak napi 2-3 értesítés Viberen, hogy képben maradj a játék- és filmvilág, a geek kultúra legérdekesebb híreivel.

A változás hatására a Steamen beindult a review bombing, az összes kapcsolódó fórum és Discord szerver lángokban áll, mindenki igyekszik kifejezni nemtetszését. Egyébként voltak, akiknek már sikerült megkerülni a csalásvédelmet, így az a feladatát láthatóan nem képes elllátni. 

A panaszokra reagálva a fejlesztő annyit mondott, érti a panaszokat, de nem változtat tervein. Megpróbál majd valami köztes megoldást találni, változtat a fejlesztési terveken és minden erőforrást ezen probléma megoldására irányít.

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)