Hirdetés

Fortnite - egy ingyen V-Bucksot kínáló csalóprogram komoly gondokat okozott

|

Még mindig többen dőlnek be a könnyű győzelem és az ingyen pénz ígéretének, mint hinnénk.

Hirdetés

Május végén lettek figyelmesek a Rainway stream szolgáltatás üzemeltetői egy szokatlan hibára. Több százezer hibajelentés esett be, és látszólagosan ok nélkül. Mint kiderült, a hibákat reklámok okozták, ezeket pedig a rendszer azonnal szűri, mivel a Rainway nem használ reklámokat.

Hirdetés

A cég vezetője, Andrew Sampson elmesélte, hogy elkezdtek kutatni, és rájöttek, hogy a hirdetések egy bizonyos játékkal játszó felhasználóknál jelentek meg. Nem nagy meglepetésükre azoktól a Fortnite játékosoktól jönnek a jelentések, akik letöltöttek egy csalóprogramot. A csapat azonnal felment a YouTube-ra és elkezdte ott kutatni a különböző kártevők hatásait. A folyamat során meg is találták a bűnőst.

A program ingyenes V-Bucksot és célzássegítőt ígért, de amikor telepítették azt egy virtuális gépre, a kártevő azonnal rootolta a rendszert, és minden internetes adatot átszűrt magán. Elöntötte a rendszert reklámokkal, és naplózott mindent.

A hacket nagyjából 78 000-szer töltötték le, mielőtt a Rainway leállítatta annak host oldalát. Egyébként Sampson elmondta, hogy megpróbáltak kapcsolatba kerülni az Adtelligenttel, az egyik oldallal, amelyiknek reklámját feltüntette a szoftver. Eddig nem kaptak semmilyen választ.

"Ha valami túl jól hangzik ahhoz, hogy igaz legyen, és te mégis letöltöd, akkor készülj fel arra, hogy formatálnod kell majd a gépedet."

Sapmson egy kicsit az Epicnek is odalépett, és kijelentette, hogy a kiadónak többet kellene tennie az ilyen esetek elkerülésére. Az Epic egyelőre nem válaszolt a kijelentésre.

A tanulság ezúttal is az, amit nem tudunk elégszer mondani: ne bízzatok az ingyen V-Bucksot kínáló videókban, oldalakban, programokban. Szegényebben fogtok kijönni a kalandból, mint ahogy indultatok.

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)