Hirdetés

Fortnite - az egyik beperelt csalóval megegyezett az Epic

|

Úgy tűnik, a Fortnite készítői inkább csak ráakartak ijeszteni a csalásokkal foglalkozó játékosokra, ugyanis a teljes eljárás lefolytatása helyett az egyik beperelt csalóval már meg is egyeztek a bíróságon kívül.

Hirdetés

Az Epic kezében nem kis lehetőség van, hiszen az ingyenesen játszható Fortninte Battle Royale-lal sikerült beelőzniük játékosszám tekintetében az idei év szenzációjának számító PlayerUnknown's Battlegroundsot is. De ez csak akkor válhat hosszútávú sikerré, ha kordában tudják tartani a csalókat, ebben pedig valószínűleg kulcsfontosságú a két per, amit még októberben indítottak két, a csalást népszerűsítő játékos ellen.

Hirdetés

Az egyik esetben, Charles Vraspirrel már le is zárták a bírósági ügyüket, méghozzá egy peren kívüli megegyezéssel. Ebben végül is jelenleg semmilyen büntetést nem mértek a csalóra, de kikötötték, hogy Vraspir a jövőben nem csalhat, a már meglévő, csalást segítő programjait meg kell semmisítenie és az Epic szerzői jogait sem sértheti meg semmilyen formában. Ha ezek közül valamelyiket nem sikerül betartania, az egyesség szerint máris ötezer dollárral tartozik a Fortnite alkotóinak.

Ez alapján úgy tűnik, a stúdió nem akarja tönkretenni a két beperelt csalót, csupán azt szerették volna megmutatni, hogy nem tolerálják majd az ilyen viselkedést másoktól sem. A másik, még folyamatban lévő ügyben a 14 éves vádlott édesanyjának levelére azt reagálták, hogy nem ismerték a fiú korát, csupán a YouTube szabályai miatt pereltek. Ugyanis a fiú szembeszállt a DMCA alapján küldött felszólítással, amivel azt akarták elérni, hogy vegye le a Fortnite-ban használható csalásokat bemutató videóját a netről. Ekkor pedig vagy bíróságra kell vinniük az ügyet, vagy vissza kell vonniuk a videó levételére vonatkozó felszólítást.

Az anya levelével kapcsolatban pedig rámutattak, hogy a bíróságnak küldött dokumentumban leírta a fiú teljes nevét, ezzel pedig jogilag valószínűleg lemondott a kiskorúnak járó névtelenségről (egész pontosan csak a nevének kezdőbetűit lehetne használni). Ennek ellenére az eljárás hátralévő részében ők csak a kezdőbetűket fogják használni, vagy teljesen kihagyják a nevét a kiadott dokumentumokban. Az édesanya reakciója alapján nem biztos, hogy ebben az ügyben is sikerül megegyezniük, de úgy tűnik, az Epic ezt a pert sem tervezte végigvinni.

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)