Hirdetés

Egy 9 éves lány rehabra került Fortnite függősége miatt

|

A battle royale rajongó túl volt már az egyszerű rajongáson: még WC-re sem ment el a játék hevében.

Hirdetés

Sosem jó olyan történeteket olvasni, amelyek csak elmélyítik azokat a negatív képeket a játékosokról, amelyek okozta előítéletekkel rendszeresen megküzdünk. De sajnos be kell látni: ha nincs kontroll, odafigyelés, támogatás, akkor el tud durvulni a helyzet. Egy 9 éves brit kislány történetét kapta most fel a bulvársajtó, akinél már eleve erősen kérdőjeles, hogy vajon miért is lett Fortnite függő ennyi idősen. Az önmagában még semmi, hogy titokban fennmaradt éjjel játszani, és hogy ideges és feszült volt a meccsek miatt. A dolog akkor lett igazán problémás, amikor a kislány inkább összevizelte magát, mintsem felkeljen a Fortnite elől.

Hirdetés

A szülők a Mirrornak elmesélték, hogy 9 éves lányuk napi 10 órában játszotta a játékot, folyamatosan elaludt az iskolában az éjjeli meccsek miatt, és havonta 50 fontot nyúlt le a családi bankszámláról mikrotranzakciókra. Az utolsó csepp az volt a pohárban, amikor az édesapa megpróbálta elvenni tőle az Xbox konzolt, válaszul pedig a 9 éves kislány arcba vágta őt ezért.

Emiatt úgy döntöttek, hogy itt az ideje egy komolyabb ellenlépésnek. Elvitték a lányt egy szenvedélybetegségekkel foglalkozó tanácsadóhoz, aki elmondta, hogy nem ez az első Fortnite esete. A kislány jelenleg "intenzív rehabilitáción" vesz részt, a történet pedig nagyon szomorú annak fényében, hogy a játék rutinszerű hibáztatásán túl megint nem esett szó a szülői felelősségről, ez ugyanis kétségtelenül egy olyan állapot, ahová valahogy eljut az ember, nem 1-2 nap alatt. Egy 9 éves gyermek esetében ez pedig egy különösen aggasztó folyamat, csak remélni merjük, hogy a kezelése alatt a szülők is elgondolkodnak azon, hogy lehetett idáig eljutni.

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)