Hirdetés

A Fortnite hackerek havi több ezer dollárt keresnek

|

Úgy tűnik, hogy a Fortnite fiókok feltörése és eladása egy rémisztően jól termelő "hobbi".

Hirdetés

A Fortnite battle royale része egy ingyenes móka, amire mégis meglepő mennyiségű pénzt költenek egyesek. A játékban valódi pénzért vásárolt kozmetikai cuccok mind bekerülnek a játékos öltözőjébe, és minél jobban megvan pakolva egy öltöző, annál többet ér maga a fiók.

Hirdetés

Több mint 20 Fortnite hacker ült le beszélgetni a BBC kollégáival, hogy elmeséljék hogyan is működik az ő "szakmájuk". Elmondásuk szerint rengeteg fiókot törnek fel, aztán megnézik, hogy melyiket érdemes lenyúlni. Értelemszerűen egy akkora felhasználói bázissal rendelkező játéknál, mint a Fortnite, rengeteg olyan fiók van, ami valójában teljesen értéktelen. Az értékesebb fogásokra viszont azonnal lecsapnak, jelszót változtatnak, és egy kétlépcsős azonosító kódot is rátesznek, hogy szinte lehetetlenné váljon visszaszerezni azt. Az így megszerzett fiókot pedig aztán továbbadják a piacon.

Az egyik hacker bevallotta a BBC-nek, hogy közel 20 000 dollárt, vagyis nagyjából 5,6 millió forintot keresett így mindössze 7 hónap alatt. Persze a meló nem veszélytelen: ha elkapnak egy hackert, akár 2 év börtönt is kaphat a trükközésért. Ettől függetlenül nem kifejezetten izgulnak a srácok.

"Nem fognak elkapni, senki sem figyeli ezt."

- mondták a BBC-nek. A hackerek szerint könnyű pénz ez. Nem véletlen, hogy az Epic Games keresztes hadjáratot indított ellenük. Igyekeznek elkapni a feltörésekkel foglalkozó életművészeket, emellett pedig mindenkit arra biztatnak, hogy használjanak kétlépcsős azonosítót. Utóbbi a hackerek szerint is jó megoldás:

"Brutálisan nehéz az ezzel védett accountokat feltörni. Nem is éri meg próbálkozni velük."

A fentiek alapján pedig adott a mai nap tanulsága: ti is használjatok kétlépcsős azonosítót minden szolgáltatásban, ahol csak lehet.

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)