Hirdetés

Fortnite - Minecraft klón az Epic Games-től

|

A Gears of War trilógia mögött álló stúdió olyan vizekre kormányozza hajóját, amelyeken még sosem járt előtte.

Hirdetés

Cliff Bleszinski néhány nappal ezelőtt közölte a nagyérdeművel, hogy egy új Epic játék leleplezésére kerül sor a Video Game Awards idei gáláján. Azt is hozzátette még, hogy olyan alkotásról van szó, ami merőben új, amihez hasonlóval még korábban sosem foglalkozott a cég. Ezen a ponton már sejthettük, hogy nem a pletykált Samaritan technológiai demó alapján készült címről van szó.



Az persze, hogy az Epic számára valami új, nem jelenti azt, hogy mi magunk nem találkoztunk volna még hasonlóval. És valóban, az Unreal Engine 3-mal készülő Fortnite egyértelműen az utóbbi évek legsikeresebb indie fejlesztését, a Minecraftot másolja.
A kissé rajzfilmszerű csomagolásban egy szabadon felfedezhető világ rejtőzik, amiben a feladatunk az alapanyagok összegyűjtése, azt követően az építkezés, végül pedig az éjszakák túlélése. Ismerős, ugye?



Nappal tehát más játékosokkal együtt (megoszthatjuk velük erőforrásainkat) azon fáradozunk, hogy felhúzzunk a semmiből egy erődöt, amit éjszaka meg kell védenünk az élőhalottaktól. Naplemente után a Fortnite külső nézetes akciójátékká vedlik át, és a zombik halomra lövöldözése lesz a legfőbb időtöltés másnap hajnalig.
Egyelőre sem a kiadó kiléte, sem a támogatott platformok köre, sem pedig a megjelenés várható időpontja nem ismert. Ha pedig csalódást okozott volna az Epic bejelentése, felesleges itatni az egereket, ugyanis a Fortnite csupán egyike a jelenleg futó öt fejlesztésnek a cégnél.

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)