Hirdetés

Fortnite - pénzmosásra használhatják a V-bucksot

|

Érdekes adatokat publikáltak a témával kapcsolatban.

Hirdetés

Úgy tűnik, hogy a Fortnite játékbeli fizetőeszköze, vagyis a V-bucks nemcsak arra használható, hogy különböző kozmetikai tárgyakat vásároljunk, hanem komoly bűncselekmények is meghúzódhatnak a tranzakciók hátterében.

Hirdetés

A The Independent legújabb publikációjában ugyanis azt ecsetelik, hogy a V-bucksot pénzmosásra használják. Lopott bank- és hitelkártyákkal vásárolnak játékbeli fizetőeszközt, amelyet aztán nyomott áron értékesítenek a játékosoknak. Benjamin Preminger, a SixGill kiberbiztonsági cég vezető elemzője szerint a mesterségesen olcsóbbá tett V-bucksot a dark weben árulják a lopott kártyák tulajdonosai, de kisebb mennyiségben közösségi média oldalakon, leginkább Twitteren és Instagramon is intéznek hasonló tranzakciókat.

A SixGill beszámolói alapján a dark webes keresések a Fortnite-tal kapcsolatban hasonló ütemben nőnek, mint a játék havi bevételi számai. A játékból származó bevétel egyébként közel 2 milliárd dollár volt 2018-ban.

Egyelőre nem tudni, hogy az Epic Games mennyire van tisztában a helyzettel, vagy milyen módon próbálják kezelni azt, de remélhetőleg hamarosan hivatalos közleményben reagálnak a beszámolókra.

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)