Hirdetés

Fortnite Battle Royale - kikerült a játékból a térkép egy erősen vitatott szeglete

|

Egy olyan rajongói pályarészt vettek ki a játékból, aminek az eredeti változata egy öngyilkosságot elkövető karaktert is ábrázolt.

Hirdetés

A Fortnite térképének egy kisebb része állandóan változik, mivel folyamatosan más és más rajongók által készített pályarészekből kerül újraalkotásra. Sajnos ez néha nem jól sül el.

Hirdetés

A tavalyi év végén az Epic Games úgy határozott, hogy a sziget játékterén egy kis területet teljes mértékben a játékosok használhatnak majd ki, kreatív pályaelemekkel feltöltve azt. Szóval gyakorlatilag egy, a nagy egészben elhelyezett kisebb méretű rajongói pályáról beszélhetünk.

Ezt a szakaszt viszont rendszeresen cserélgetik különböző alkotók munkáira, így engedve teret a rajongói ötleteknek és lelkesedésnek. A pályának ezt a részét a The Block névvel illették és általában minden személy alkotása csak egyszer szerepel, most viszont kénytelenek voltak az új kreációról visszaváltani egy korábbira.

Ez azért történet, mert az április másodikán élesedett terület, a Mysterious Mansion miatt a rajongók a nemtetszésüket fejezték ki, mivel látszólag a Mysterious Mansion egy "öngyilkosság" helyszíne volt, ami nem igazán van összhangban a Fortnite alapvető témájával, hangulatával és közösségével. A FuryLeaks nevű felhasználó által készített, elhagyatott és növényekkel benőtt házat bemutató videóban a készítő bejárja az épületet, aminek az egyik eldugott szegletében egy felakasztott karaktert talál.

Szerencsére végül nem ezt a verziót küldte be az alkotó: ezt az Epic által véglegesített, a hivatalos térképen elhelyezett változat nem tartalmazza, mivel a helyszínen egy eldőlt széket és egy mennyezetről lógó kötelet találhatunk. A játékosok ettől függetlenül nem örülnek annak, hogy egy ilyen helyszín került a játékba, ennek hatására az Epic gyorsan el is távolította azt, és egy korábbi munkára, a Tropical Treetops-ra cserélte.

A vitatott Mysterious Mansiont készítő FuryLeaks azt állítja, hogy félreértésről van szó, mert szerinte a videóban látottakat csak viccnek szánta, és nem ilyennek tervezte pályát.  Az Epic Games nem kommentálta a helyzetet, viszont FuryLeaks megosztott egy tweetet, amin egy Epic Games producerrel folytatott beszélgetése látható, amiben közlik vele, hogy a fejlesztők nem bukkantak arra a bizonyos "jelenetre", de semmilyen formában nem támogatják az ilyesmit, szóval eltávolítják kérdéses alkotást.

Hát, a közösség közvetlen bevonása az alkotási folyamatba nem feltétlenül egy egyszerű feladat. 

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)