Hirdetés

Fortnite - hivatalosan tilos, mégis együtt játszhatnak az Xbox One-os és PS4-es játékosok

|

A Sony határozottan elzárkózik attól, hogy a PS4-es játékosok az Xbox One-osokkal vegyüljenek, a Fortnite fejlesztői mégis beépítették a játékba.

Hirdetés

A konzolos cross-play továbbra is tabu téma. Vannak játékok, ahol a PC-sek együtt játszhatnak vagy az Xbox One-os, vagy a PS4-es játékosokkal, de a Sony-Microsoft határon továbbra is ott a vasfüggöny, amit nem lehet átlépni. A Microsoft hajlandó lenne a dologra (érthető okokból) és a fejlesztők szerint technikai akadálya sincs, a Sony azonban határozottan tiltja az ilyen jellegű próbálkozásokat.

Ennek ellenére a Fortnite-ban mégis van erre lehetőség. Az Epic Games nem verte nagy dobra, hogy beépítették ezt a funkciót, a játékosok véletlenül fedezték fel a dolgot. Egy rajongó arra lett figyelmes, két tagból álló nevek bukkantak fel a listában, a PSN azonban nem ad lehetőséget arra, hogy szóközt tegyünk a nevünkbe. Rövid keresés után kiderült, hogy valóban Xbox One-os gamer tagről van szó.

Redditen azonnal meg is kezdődött a nyomozás, és egyre több bizonyíték érkezett arra, hogy a cross-play valóban működik. Itt például apa-fia játszanak együtt, egyikük PS4-en, másikuk Xbox One-on.

Egyelőre sem a Sony, sem az Epic Games nem kommentálta az esetet, kíváncsian várjuk, mi lesz belőle

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)