Hirdetés

Fortnite - aimbot helyett kémprogramokat kapnak a legújabb átverés áldozatai

|

Hiába reménykednek sokan, továbbra sem lehet ingyen csalásokat vagy V-Bucksot szerezni.

Hirdetés

A legújabb átverés-hullámban csalások helyett kémprogramokat kapnak a gépükre a naiv Fortnite játékosok.

Hirdetés

Nem titok, hogy a Fortnite játékosbázisának egy igen nagy részét a fiatalabb korosztály teszi ki, így nem csoda, hogy a különböző átverések és lehúzások óriási hatásfokkal terjednek a YouTube-on. A videók többsége ingyen játékbeli valutát vagy éppen különböző csalószoftvereket ígér, amiért mindössze egyetlen linkre kell rákattintania az óvatlan játékosoknak. Ezek általában ártatlan átverések, ám néhány esetben komolyabb következménye is lehet egy felelőtlen kattintásnak.

A Malwarabytes saját blogján hozott nyilvánosságra néhány adatot. Egy bizonyos, szintén a YouTube-on terjedő fertőzött linket több mint 1207 gépen nyitottak meg, a pórul járt felhasználók az ígért csalások helyett pedig egy kémprogramokat töltöttek le. Miután ez megtörtént, a malware egy orosz IP címre próbál meg különböző adatokat elküldeni, amik elsősorban Bitcoin pénztárca adatokat, Steam tevékenységeket és böngészési információkat keresnek az áldozatok számítógépén.

Volt már olyan, hogy esetleg ti is bedőltetek egy ilyen csalásnak?

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)