Hirdetés

DirectX 12 - így fut vele a Forza 5

|

A DirectX legújabb változata a múlt héten lezajló GDC-n mutatkozott be, ahol nem csak számokat és statisztikákat láttunk, hanem az új API-val dübörgő Forza 5-öt is megmutatták.

Hirdetés

A DirectX legfrissebb változata 2015 végén kerülhet a vásárolók elé, így a Microsoftnak bőven van még ideje finomítani az API-t. Fel kell kötniük a gatyát, hiszen az AMD gőzerővel tolja a Mantle projektet, amely igazán ígéretesnek tűnik. Ettől függetlenül az AMD kártyái is támogatják majd a DirectX 12-t, így túl nagy baj nem lehet.

A Microsoft ígérete szerint az új API képes lesz felvenni a versenyt a konzolok hatékonyságával, így rengeteg extra erőforrás szabadulhat fel, illetve nagyot nőhet a teljesítmény. A GDC-n egy Forza Motorsport 5 segítségével mutatták meg az API-ban rejlő lehetőségeket, és bár hivatalos videó nincs, egy lelkes riporternek sikerült lencsevégre kapnia a demót.

Az új DirectX megkönnyíti majd a fejlesztők dolgát, hiszen sokkal gyorsabban és egyszerűbben alkothatnak majd az általuk választott környezetben. Arról egyelőre nem tudunk biztosat, vajon a Windows 7 is a támogatott operációs rendszerek közt lesz-e, de elképzelhető, hogy másfél év múlva rá leszünk kötelezve a Windows 8-ra, ha használni akarjuk a DirectX 12 nyújtotta lehetőségeket.

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)