Hirdetés

Megszűnik négy MMO, a többinél lecserélik az előfizetéses modellt

|

Két MMO-t márciusban, kettőt pedig júliusban fognak lelőni, de már most megvan a magyarázat a szerverek lekapcsolására.

Hirdetés

A Sony Online Entertainmentnek rengeteg kiváló MMO-t köszönhetünk, de ahogy egyre lankad az érdeklődés (vagy lejár a licencszerződés, mint a Star Wars Galaxies esetében), úgy tűnnek el az egykor még érdekes játékok a süllyesztőben.

Mivel a SOE többnyire alapvetően free-to-play játékokat kínál, a más üzleti modellre való átállás nem volt opció. Egyébként is, közeleg az EverQuest Next megjelenése, minden lehetséges forrást át kell csoportosítani hozzá. 

Először jöjjön egy jó hír: a Sony kitalált egy kiterjeszti az All Accesst, mellyel áprilistól havi 15 dollár kifizetése esetén szabadon játszhatunk bármely EverQuest játékkal, illetve prémium hozzáférést kapunk a DC Universe Online-hoz, a Planetside 2-höz és a Dragon's Prophethez. Ezen felül jár még havi 500 Station Cash, 10%-kal olcsóbb lesz minden a marketplace-en, és exkluzív promóciókban is részt vehetünk. Mindenki, akinek aktív előfizetése van, automatikusan átkerül az All Accessbe. Aki már rendelkezik All Access előfizetéssel, annak a továbbiakban a csökkentett összeget kell fizetnie. Az All Accesst csak PC-sek használhatják.

Most viszont négy játéktól fogunk búcsúzni, ezek pedig a Free Realms, a Star Wars: Clone Wars Adventures, a Vanguard: Saga of Heroes és a Wizardry Online.

A Free Realms a Sony közleménye szerint „elért arra a pontra, ahol a játékosok már inkább más játékok felé mozognak”. A PC-s és PS3-as MMO-t március 31-től nem lehet többé elérni.

Tíz nappal előbb, március 21-én zárják be a Star Wars: Clone Wars Adventures kapuit hasonló indokkal, a LucasArts és a SOE egyaránt úgy látta, hogy most kell eljönnie a végnek.

Az EverQuest fejlesztőinek 2007-ben megjelent gyermeke, a Vanguard: Saga of Heroes még a nyár közepéig, egész pontosan július 31-ig lesz játszható. A bezárás mellett a csökkenő játékosszám és a növekvő költségek miatt döntöttek. Ez egyébként is bajosan indult, megjelenése után nem sokkal máris összevonták a szervereket, 2009-ben pedig új frissítésekkel próbálták megtartani a játékosokat.

Szintén július 31-én ér véget a Wizardry Online történelme, valószínűleg szintén azért, mert a kutyát nem érdekelte már, pedig most még egy éves sincs.

Szóval ezektől búcsúzunk, és idén valószínűleg nem jön ugyanennyi értékes MMO. Nem baj, legyen kettő, de azok aztán maradjanak is sokáig.

Ti játszottatok még valamelyikkel? 

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)