Hirdetés

Nem horrorjáték lesz az Amnesia és a SOMA készítőinek újdonsága

|

Bár a Frictional Games két horrorjátékkal lopta be magát a műfaj rajongóinak szívébe, másban is ki szeretnék magukat próbálni. Az új projektjüket viszont sajnos még nem látjuk egy darabig.

Hirdetés

A Frictional Games tavaly ősszel elég komoly sikereket ért el a SOMA-val, de azóta nem sokat hallottunk a svéd csapatról. Ez persze nem azt jelenti, hogy ne dolgoznának valamin a háttérben, erről pedig meséltek is egy keveset nemrég egy interjúban.

Thomas Grip, a csapat kreatív vezetőjének elmondása szerint ugyan még mindig nem hatalmas a csapat (négy emberről még csak tizenöt főre duzzasztották fel a gárdát), de már most két játékon dolgoznak. "Az egyik horrorjáték. A másik nem" - mondta Grip, aki nem szeretné, ha csak egy műfaj jutna a rajongók eszébe a csapatáról.

"Szeretnénk szélesíteni, mi mindent csinál a Frictional Games. Nem akarunk csak a »horroros srácok« lenni"

- tette hozzá.

Grip elmondása szerint továbbra is szeretnének megragadni néhány "lehangoló tényt a világról és játszható élménnyé tenni őket", de sokat tanultak a játékosok visszajelzéseiből is. Megpróbálnak valami olyat alkotni, ami rendelkezik az Amnesia mélységével, de ügyelnek rá, hogy a játékot játékká tevő elemek ne rántsanak ki a történetből. Ezt a SOMA csak a játék mivolta minimalizálásával tudta elérni, így sokaktól kiérdemelte a sétaszimulátor jelzőt. Grip alapvetően szeretné, ha a játék egy kétirányú kommunikációvá válna ahelyett, hogy csak ők mesélnek egy történetet a játékosnak. Elsietni viszont semmiképp nem akarják a nagy ötletek megvalósítását.

Ti milyen játékot látnátok szívesen a csapattól?

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)