Hirdetés

Két új projekten is dolgoznak az Amnesia és a SOMA fejlesztői

|

Nem pihen a Frictional Games, már gőzerővel kalapálják új játékaikat, amikről most kiderült egy-egy apró részlet.

Hirdetés

A horrorjátékok között igazi kiemelkedő alkotásnak számít a SOMA, mert remekül működik a fejlesztők által megteremtett hangulatos, ám egyben nyomasztó atmoszféra. Nincs ez máshogy korábbi sorozatukkal, az Amnesiával sem, és úgy tűnik, továbbra is ezen a vonalon szeretnének maradni.

Hirdetés

A stúdió kreatív rendezője, Thomas Grip a Gameranx-nak adott interjújában mesélt egy kicsit a fejlesztési folyamatról.

"Ha egy stúdió csak egy projekten dolgozik, a megjelenések között eltelhet akár 3-5 év is. Ez pénzügyileg is veszélyes, és a motiváltságra is rossz hatással lehet, ha nem vagy része gyakrabban egy játék kiadásának. (…) Úgy oldjuk meg ezt a problémát, hogy két projekten dolgozunk egyszerre."

Grip beszélt röviden a új játékaikról is, és azt is megosztotta velünk, hogy nagyjából mire számíthatunk majd.

"A SOMA narratív elemei sokkal több embert megmozgattak, mint a horror része, így ezt az utat is jobban fel szeretnénk fedezni. Ez azt jelenti, hogy az egyik készülő játékunk nem egy kimondott horror lesz, hanem inkább a történetmesélésen és a rejtélyeken lesz a hangsúly. Persze ez azt nem jelenti, hogy teljesen elhagyjuk a horror-vonalat. Sőt, már dolgozunk is egy igazi horrorjátékon."

Ti milyen alkotást látnátok szívesen a Frictional Games-től?

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)