Hirdetés

Friday 13th: The Game - a videósoknak kiosztott kulcsokon is kibukott a közösség

|

A Friday the 13th: The Game rajongói nem nézték jó szemmel, hogy egy-egy online személyiség előbb játszhatott a játékkal, mint a projektet pénzzel támogató játékosok.

Hirdetés

A Friday the 13th: The Game pénteki megjelenése nem volt éppen zökkenőmentes, hiszen a hirtelen érdeklődést nehezen bírják a multis horrorjáték szerverei. A rajt előtt persze ezt senki nem tudhatta biztosra, így a játék közösségén egy másik botrány söpört végig, ami a promóciós példányokhoz kapcsolódott.

Bizonyos számban a sajtó képviselői, de főleg különböző streamerek és videósok kaptak azokból a kulcsokból, amikkel egy nappal korábban játszani kezdhettek a játékkal. Ez pedig nem vette ki magát túl jól több támogatónál, aki még a közösségi finanszírozás szakaszában hozzájárultak, hogy elkészülhessen a Friday the 13th: The Game. A játékot kiadó Gun Media feje, Wes Keltner igyekezett megnyugtatni az indulatokat és azzal érvelt, hogy az ilyen publicitásra szükség van a játék túléléséhez.

"A tartalomgyártók és streamerek közvetlen utat nyitnak a közönség új tagjaihoz, ami pedig még több potenciális eladást jelent. Ez pedig nem csak azt jelenti, hogy lesznek játékosok és lesz bevétel, hogy fenntarthassuk a szervereket és új tartalmakat (DLC-t) készíthessünk. (...) Hiába van egy kiváló játékod; ha senki nem tud róla, nem éli túl sokáig. A szerverek bezárnak, az új tartalmak elfogynak és a játék meghal. Pláne az olyan kis csapatok esetében, mint a miénk"

- írta Keltner a játék fórumán.

Míg ez teljesen racionális magyarázat a kiadótól, valahol a rajongók nézőpontja is érthető, akik csupán azt látták, hogy a Friday the 13th: The Game-ért sokkal kevésbé érdeklődő játékosok kaptak kiemelt figyelmet attól a cégtől, akiket ők pénzzel támogattak, ahogy olyanok is akadtak, akik a streamerekkel való reklámozás hatékonyságát vonták kétségbe.

"Volt ez a srác, Lyrik, vagy hogy hívják, mondta a streamjében 50 ezer embernek, hogy a játék nem ér többet 10 vagy 20 dollárnál, a Dead By Daylight jobban tetszik neki és a bétához képest nem változott semmi. Végig nevettem"

- írta egy rajongó.

"Beismerem, fájt, amikor azt láttam, hogy (...) Tommyt »Ben Jarvisnak« hívta, miközben ő már játszhatott a játékkal, amit imádok"

- írta egy másik támogató.

Mit gondoltok, igaza volt a felhördülő rajongóknak, vagy csak a megjelenés előtti feszültség beszélt belőlük?

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)