Hirdetés

Friday the 13th: The Game - ezekért a kihágásokért tilthatnak ki

|

A Friday the 13th: The Game készítői hétpontos listába gyűjtötték, miért dönthetnek úgy, hogy végleg kitiltanak egy-egy játékost a multis meccsekből.

Hirdetés

Ugyan a Friday the 13th: The Game közel sem lett tökéletes, egy egész méretes játékostábor megmaradt a multis horrorjátéknál. Ahogy az lenni szokott, a pár ezerből van néhány gamer, aki nem hajlandó viselkedni, így a készítők néha kénytelenek meglendíteni a banhammert. Most elárulták egy Reddit-posztban, milyen kihágások miatt tilthatnak ki örökre.

Hirdetés

A hét közzétett tételben akadnak a játék tisztaságával kapcsolatos kihágások, ahogy az egymással való tiszteletteljes viselkedéshez kapcsolódó szabályok is. Úgyhogy ha nem szeretnénk újabb példányt vásárolni a Friday the 13th: The Game-ből, érdemes az alábbi dolgokat kerülni.

1. Külső szoftverek, hackek szándékos használata - Bárki, akit a játék automatizálását, a sebességet módosító szoftvert, wall hacket, vagy más, előnyt jelentő makrórendszert használ, kitiltják.
2. Erőszakkal, szexuális erőszakkal való fenyegetés - Akik a játékbeli hangchatet más játékosok fenyegetésére és zaklatására használják, a társadalmi normáknak nem megfelelő módon, kitiltásra kerülnek.
3. Rasszizmus/diszkrimináció - Azok, akiket rasszista vagy kirekesztő kifejezések használatán érnek, kitiltásra számíthatnak.
4. Jason szándékos segítése - Ezt egy fokkal nehezebb elbírálni, azok a Jason-játékosok és a nekik segítő játékosok kerülnek tiltásra, akik azért adnak át információt, hogy a gyilkos könnyen megszerzett killekkel farmolhasson XP-t.
5. Még ki nem javított programhibák szándékos kihasználása - Azok a játékosok kerülnek tiltásra, akik exploitokat használnak, hogy előnyre tegyenek szert és más játékosok élményét tönkretegyék.
6. Ne add ki magad a Gun Media, vagy az Illfonic alkalmazottjának - Bárki, aki olyan, megtévesztő felhasználónevet használ, amitől a fejlesztőcsapat tagjának tűnik, vagy a játékbeli chatben annak adja ki magát, tiltásra kerül.
7. Ne jelentsd folyamatosan azokat, akiket nem kedvelsz - Más játékosok jelentésének konstruktívnak kell lennie, teamkillekért például nem fognak megbüntetni senkit. Arra kérik a játékosokat, hogy csak azokat a társaikat jelentsék, akik biztosan csaltak (ehhez screenshotot, de lehetőleg videót kell mellékelnünk bizonyítékként, ahol a felhasználónevek is látszanak), vagy kihasználtak egy programhibát. A túl sok, haszontalan bejelentést tévő játékosok kéréseit egy idő után figyelmen kívül fogják hagyni.

A posztot egyébként a játékosok visszajelzései alapján frissítették a Friday the 13th: The Game készítői két kitétellel. Egyrészt kiemelték, nem arra kérik a játékosokat, hogy egyáltalán ne káromkodjanak a játékban, vagy ne vezessék le a feszültséget másképp, de a társaikat minden körülmények között tiszteletben kell tartaniuk. Másfelől megosztották a közösséggel, hogy szerencsére a viselkedési szabályokat a legtöbb játékosuk betartja, az eddig érkezett 1200 bejelentés nagy része exploitokhoz kapcsolódott. Mindössze hét esetben bannoltak valakit, mert rasszista kifejezéseket használt, vagy segített Jasonnek.

Nektek eddig milyen tapasztalataitok voltak a játék közösségével?

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)