Hirdetés

Friday the 13th: The Game - gyomorforgató animációkban sem lesz hiány

|

A Friday 13th: The Game készítői a Pax Southon beszéltek a horrorisztikus multis játékról, amit elmondásuk szerint tényleg nagyon durva animációkkal fognak megtölteni.

Hirdetés

A hétvégén zajlik Texasban a Pax South, ahol rengeteg érdekes panelbeszélgetés között a Friday 13th: The Game készítői is meséltek a fejlesztés alatt álló játékukról. Azt eddig sem rejtették véka alá, hogy a multis akciójátékban nem nagyon veszik vissza a brutalitást, de amit most meséltek, az kiütheti a biztosítékot azoknál, akik nem éppen a slasher műfaj rajongói.

A beszélgetés közben ugyanis szóba került, milyen animációkat készítenek ahhoz, amikor Jason elkapja a szerencsétlen táborozók valamelyikét és ezek közül némelyik tényleg elég gyomorforgatónak hangzik. Lesz például olyan, hogy Jason letépi áldozata lábát és elsétál vele, máskor elvágja az aktuális delikvens torkát és egy vécébe fojtja, de egy összehajtható napágyban ragadt áldozatot is láthatunk, amint félbehajtva egyszerűen kettéroppan. A Friday the 13th repertoárjában ott lesz annak a lehetősége is, hogy egy egyelőre ismeretlen fémtárggyal zúzzuk össze valakinek a koponyáját, egyszerűen letépjük a feje tetejét, egy taposással törjük el a gerincét, vagy éppen egy hálózsákba csomagolva zúzzuk szét egy fán, ahogy azt az egyik filmben láthattuk. Szóval csupa móka és kacagás lesz a játék.

Persze azzal a készítők is tisztában vannak, milyen durvára tervezték a játékot: "Rengeteg brutális gyilkosság lesz. Már az is csoda lesz, ha ennek a felét megússzuk [anélkül, hogy ki kéne vágniuk]" - mondták a beszélgetés során. Arra is kitértek, hogy az animációk részletessége miatt a Friday 13th: The Game rengeteg motion capture-munkát igényel, aminek során a Jasont a filmeken is alakító Kane Hodder egy elég csúnya sérülést is összeszedett (ezen a képen megnézhetitek, ha nem akadtok ki egy véraláfutás látványától).

Szó esett arról is, hogy más aszimmetrikus multis játékokkal ellentétben a hét túlélő sem biztos, hogy igazán egységes csapatot alkot majd, mivel olykor érdemes összedolgozni, máskor viszont megéri hátrahagyni egy gyengébb karaktert, hogy a megölése lelassítsa Jasont.

Mint kiderült, a több négyzetkilométeres pályát a filmek alapján igyekeznek összeállítani a készítők, ahogy azt is bejelentették, hogy a Péntek 13 harmadik részében látható Jason is játszható karakter lesz, akinek a játékbeli modelljéről feljebb és alább is láthattok képeket. Végül meséltek arról is, hogy egyelőre csak a többjátékos módra koncentrálnak, de a közösségi finanszírozás során a stretch goalok között voltak egyjátékos kihívások is, így idővel ezek is bekerülhetnek a Friday 13th: The Game-be.

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)