Hirdetés

Friss jelentés cáfolja, hogy valaha is szóba került a Death Stranding stadiás folytatása

|

Egy szivárogtató szerint már javában készül a Death Stranding 2, amelynek a kódnevére is fény derülhetett.

Hirdetés

A 2019-ben megjelent Death Stranding a maga komótos tempójával ugyan talán nem való mindenkinek, de azért nem túlzás azt mondanunk, hogy az egyedi atmoszférájával és a remek sztorijával Hideo Kojima és a Kojima Productions egy igazán erős exkluzívot szállított a Sonynak.

A főszereplő Norman Reedus még májusban kottyintotta el, hogy már készül a második rész, amit aztán maga Kojima is megerősített, nemrég azonban egy érdekes pletyka látott napvilágot arról, hogy a játék a halálra ítélt Google Stadiára is kaphatott volna egy folytatást. Egy friss jelentés most cáfolja ezt az értesülést.

A beszámoló forrása a horrorjátékok kapcsán korábban többször is pontosan jósoló Dusk Golem, aki a ResetEra fórumon osztotta meg, hogy tudomása szerint Kojimának a Death Stranding 2-t is tartalmazó hosszú távú szerződése van a Sonyval, így sosem került szóba, hogy máshol jelenjen meg a játék, ami egyébként "Ocean" kódnéven készül.

Hirdetés

Dusk Golem úgy tudja, hogy a Sony és Kojima még tárgyalnak arról, hogy a DS2 után is folytassák-e az együttműködést.

"De maga a Death Stranding 2 mindig is a Sonyval volt tervbe véve. A játékról egyetlen konkrétumot sem fogok mondani, sem most, sem a jövőben, szóval ne kérdezzétek, még akkor sem, ha az emberek később rájönnek, hogy 100%-ig igazat beszélek a kódnévvel és a szerződéses dolgokkal kapcsolatban. De minden mormogás a DS2-ről a Sony-n kívül bárkivel, az baromság."

- írta a szivárogtató, amit nehéz nem a stadiás pletykára való reakcióként értelmezni. Ezt egyébként a 9to5Google szellőztette meg, a portál védelmében viszont nem árt megjegyezni, hogy az eredeti cikk nem állította, hogy az abban "full sequelként", azaz teljes értékű folytatásként említett Death Stranding 2-ről van szó, csak hogy 2020-ban rövid ideig készülőben volt egy epizodikus horrorjátékként jellemzett, szigorúan egyjátékos Stadia-exkluzív "follow-up" is.

A GS már a TikTokon is vár

Hírek, érdekességek, tippek, ajánlók, unboxing, hardveres videók, minden, ami 1-2 percbe belefér. Kövess minket TikTokon is!

Akárhogy is legyen, a Stadia 2023. január 28-án végleg elhagyja a porondot, a Death Stranding 2 megjelenése pedig még odébb lehet, mivel Norman Reedus májusban úgy nyilatkozott, hogy "épp most kezdték el", az első rész munkálataiban pedig elmondása szerint 2-3 évig kellett részt vennie (ettől függetlenül persze megeshet, hogy ezúttal nem Reedus a főszereplő, így nem is lesz annyi mo-capes feladata). A DS-franchise legutóbbi nagy dobása mindenesetre a PC-s Game Passbe való bekerülés volt, amire augusztusban került sor.  

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)