Hirdetés

Frissült az Age of Empires IV gépigénye

|

De szükségtelen aggódni, mindössze arról van szó, hogy az AMD-s tábort sem felejtette el a Microsoft.

Hirdetés

Vészterhes időket élünk, ami a videokártyák beszerezhetőségét illeti (rá is sandítottam gyorsan a hűséges GTX 1050-emre), így mindig örömhír az, amikor egy új játék nem legfőképpen arra támaszkodik. Az Age of Empires IV bizony ilyen játék: fontosabb lesz egy modern processzor, mint egy vadonatúj GPU.

A Relic Entertainment által fejlesztett történelmi RTS gépigényét egy ideje már ismerjük, de az Xbox Game Studios most annyival egészítette ki a követelményt, hogy az elvárt integrált és normál GPU-k esetében az AMD felhozatalát is megemlítette.

Hirdetés

Sajnos a fejlesztők azt nem kötötték az orrunkra, hogy a minimum és ajánlott konfigurációk esetén mire is számíthatunk a  beállítások és képfrissítés tekintetében, de a lényeg, hogy a következőkre kell felkészülnünk, akár AMD-s, akár nvidiás vezérlőink vannak:

Age of Empires IV gépigény

Age of Empires IV minimum gépigény

Processzor: Intel i5-6300U vagy AMD Ryzen 5 2400G
Memória: 8 GB RAM
Videokártya: Intel HD 520 vagy AMD Radeon RX Vega 11
Szabad hely: 50 GB

Age of Empires IV ajánlott gépigény

Processzor: Intel i5 processzor 6 maggal és 3,6 GHz teljesítménnyel vagy AMD Ryzen 5 1600
Memória: 16 GB RAM
Videokártya: Nvidia GeForce 970 vagy AMD Radeon RX 570
Szabad hely: 50 GB

Sokaknak lesz jó hír, hogy még az APU-kba integrált vezérlőkkel is el fog döcögni a világhódító móka. Ezért azoknak is érdemes lesz készülniük az október 28-ai premierre, akiknek nem sikerült mostanában GPU-t vásárolniuk.

Beszélgetnél velünk erről a hírről?

Lennél a GS közösség tagja? Gyere a GS Party/Chat Facebook csoportba, dobj fel témákat, dumálj régi és új GS írókkal, olvasókkal!

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)