Hirdetés

Két évig kellett keresgélni ennek a játéknak a nyomait, végre megtalálták!

|

A Blizzard-féle Sombra ARG-t reggelire enné meg a Twinbeard által kitalált online rejtvény, amivel a Kickstarter-támogatóikat szórakoztatták a Frog Fractions 2 megjelenéséig.

Hirdetés

A Frog Fractions egy nagyon furcsa állatfaj: a 2012-ben kiadott böngészős játék (amit még ma is végigjátszhattok ingyen) nem komplex játékmechanikájával vagy lenyűgöző művészi munkájával szerzett magának jó néhány rajongót. Az ötletgazda, Jim Crawford fura humora és a játékos elvárásainak felrúgása akkor nagyon viccesnek bizonyult, így szinte borítékolható volt, hogy érkezik a folytatás. Az erre való várakozást pedig egy elképesztő ARG-vel töltötték ki a készítők.

2014-ben egy Kickstarter-kampány alkalmával gyűjtött össze nagyjából 2500 támogató hetvenkétezer dollárt, ám a játék ígérete mellé néhány érdekes feltételt is kaptak. A készítők már akkor elárulták, hogy a folytatás nem Frog Fractions 2 néven jelenik majd meg, még csak nem is az eredetit készítő Twinbeard neve alatt és egyértelmű bejelentés sem lesz, melyik játékban kell keresniük a Frog Fractions utódját.

A kampány oldalára pedig egy rejtélyes videót is kitettek, ami a maratoninak bizonyuló ARG első eleme volt és furábbnál furább formákban juttatta el a következő nyomot a rajongókhoz. A Gamedetectives alapos összefoglalójában is olvashattok például a minijátékról, amiben Barack Obamát kellett megborotválni újabb nyomokért, vagy éppen a rendkívül bizarr videókról, amiken a Frog Fractions készítői különböző kajákat kóstoltak meg, így tövábblendítve a rejtélyt. De rendeztek egy valós találkozót is, ahol a játékon dolgozó Crawfordot időutazók rabolták el, eközben pedig floppy-lemezeket hagyott hátra, amiknek a megfejtéséhez fél évre és egy matematikusra volt szükség.

Az ARG közben persze folyamatosak voltak az utalások az első játék bizonyos elemeire, ahogy új történeti elemeket is behozott Crawford csapata, de más indie fejlesztőket is bevontak a játékba. Egy másik, de az eredetihez kapcsolódó játék során, amit Eye Sigil ARG-nek keresztelt az internet, huszonhat különböző indie játékban tűntek fel egy ábra darabjai, amit összeállítva és egy máshol megtalált betűhalmazra illesztve egy, az eredeti ARG részét képező weboldal belépési adatait találhatták meg a nyomozók.

Egy idő után a játék után való kutatásnak keretet adó ARG olyan bonyolult lett, hogy többen kételkedni kezdtek egy konkrét videojáték létezésében és úgy gondolták, az ARG maga a Frog Fractions 2. Ez pedig majdnem így is lett, hiszen 2015 augusztusára Crawford és csapata nem készültek el, viszont az összegyűjtött pénzből kifogytak. Szerencsére az Adult Swim csatlakozott kiadóként, további másfél év fejlesztési időt adva a projektnek, ami így elkészülhetett. Az ARG utolsó állomásaként egy kis elektromos dobozt szereztek meg a rajongók, az ezen lévő zárat elfordították egy korábban egy szabadulószobában megtalált kulccsal és megnyomták a nagy piros gombot.

Ekkor a készítők ígéretének megfelelően álnéven jelent meg a Frog Fractions 2 és megindult a keresés a játék után, amit két hét és rengeteg hibás tipp után pedig sikerült megtalálni egy másik játékba ágyazva. Az első játékhoz hasonlóan alliteráló című Glittermitten Grove látszólag arról szól, hogy erdei tündéreknek építünk egy kis várost, de ahogy lejjebb láthatjátok, egy titkos ajtón belépve előhozható a Frog Fractions 2 is, így pedig megoldódott a több mint két éve húzódó rejtély is.

És hogy mindezt megérte maga a játék? Döntsétek el ti.

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)