Hirdetés

Futuremark: Vége a játéknak!

|

Miután felépítette, gyorsan el is adta játékfejlesztő részlegét a Futuremark, így a jövőben újra a benchmark programokra fókuszálhat.

Hirdetés

Ha az ember újságírással foglalkozik, hamar megszokja, hogy reggelre tucatnyi sajtóközlemény landol a postaládájában, melyek között akadnak néha igazán érdekesek is. Ilyen a finn Futuremark beszámolója arról, hogy a Shattered Horizon, Hungribles és Unstoppable Gorg játékokat jegyző fejlesztőstúdióját eladta a szintén finn Roviónak. Utóbbi épp a dollárszázmilliókat a konyhára hozó Angry Birds fejlesztője és jogtulajdonosa.



A hihetetlen népszerűségnek örvendő franchise kiterjesztése céljából a Rovio tavaly vásárolta fel a Kono animációs stúdiót, így a Futuremark Games a második felvásárlása, a finnországi Espooban és a kínai Sanghajban foglalkoztatott alkalmazottainak száma pedig már háromszázhoz közelít. Jó helyük lesz tehát az egykori FG fejlesztőknek, miközben a Futuremark visszatér a gyökereihez, hogy benchmarkokat és teljesítménymérő szoftvereket készítsen játékosok, otthoni felhasználók, kisvállalkozások és az IT ipar számára. Erre az évre például a 3DMark új verziójával, és egy Windows 8-ra szánt PCMark programmal készülnek. Érdekességként megjegyzendő még, hogy a Futuremark Games által fejlesztett játékok jogai nem kerültek át a Rovióhoz, tehát az eladásokból befolyó pénz még mindig a Futuremarkot illeti.







Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)