Hirdetés

A G2A vagy átalakítja a rendszerét, vagy a Gearbox felbontja velük a szerződést

|

A kiadó változásokat követel az online piactér üzemeltetőitől, vagy felbonjták a szerződést. Bárhogy is dönt a G2A, annak komoly következményei lehetnek.

Hirdetés

A Borderlands játékokról ismert Gearbox nemrég bejelentette, hogy összeállnak a G2A-val és piacra dobnak egy exkluzív gyűjtői csomagot a Bulletstorm: Full Clip Editionből. Nem sokkal később azonban újragondolták a partnerség feltételeit, amiben egy ismert YouTuber, TotalBiscuit is fontos szerepet játszott.

TotalBiscuit ugyanis bejelentette, hogy a jövőben nem foglalkozik a Gearbox játékaival, ugyanis elfogadhatatlannak tartja, hogy egy olyan értékesítő partnerrel álljanak össze, aki miatt sok másik fejlesztőcsapat szenved komoly károkat. Ezt követően összeült a Gearbox vezetőségével, hogy rámutasson azokra a problémákra, amelyek miatt sokan ellenzik a G2A működését, a kiadó pedig úgy döntött, hogy ultimátumot ad az oldalnak és arra szólítja fel őket, hogy változtassanak néhány alapvető dolgon, különben felbontják a partneri megállapodást.

A Gearbox például szeretné, ha a jövőben (egész pontosan 30 napon belül) ingyenessé válna a G2A Shield. Ez ugye egy olyan fizetős szolgáltatás, ami megvédi a vásárlókat abban az esetben, ha a kulcsokkal bármilyen probléma lenne. Ez mondjuk egy elég alapvető dolognak tűnik, a boltban sem mondják, hogy fizess plusz 300 forintot, és ha esetleg romlott joghurtot viszel haza, akkor hajlandóak kicserélni.

Így néz ki egyébként az exkluzív gyűjtői szobor.

Emellett lehetővé kell tenniük, hogy a kiadók és fejlesztők jelenthessék a lopott kulcsokat, amiket azonnal el is kell távolítani az oldalról, továbbá korlátozniuk kell a nem hitelesített fejlesztőket és kiadókat, hogy ne adhassanak túl nagy mennyiségű kulcson azelőtt, hogy azokat a jogos tulajdonosok ellenőrizhették volna. Módosítaniuk kell továbbá a fizetési rendszeren is, hogy ne legyenek rejtett költségek, amelyek nem egyértelműek a vásárlók számára.

A G2A vagy hajlandó megfelelni ezeknek az elvárásoknak, ezzel bizonyítva, hogy igyekeznek egy legitim üzleti modellt kialakítani, vagy nem teljesítik a Gearbox kérését, és felbontják a szerződést a kiadóval. Utóbbi esetben nyilvánvaló, hogy más kiadók és fejlesztőcsapatok is újraértékelhetik majd a szolgáltatást.

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)