Hirdetés

Gaikai, a felhő alapú játékszolgáltatás : Két nagyágyú leigazolásával törnek majd előre.

|

Miközben a felhő alapú játékszolgáltatás minden játékkiadó által használható nyílt keretrendszere készül, a cég nem kispályázik.

Hirdetés

Két olyan piaci szereplőt igazoltak le, akik focinyelven szólva sztárjátékosok.

Phil Harrison, aki jelenleg a London Venture Partners általános partnere korábban s Sony Computer Entertainment Worldwide Studios elnöke volt - 15 évet töltött a cégnél. Phil Harrison az egyik kulscfigurája volt a PlayStation márkanév és franchise hatalmas sikerének és az videójáték piac átalakulásának ezáltal. Nem mellesleg az Atari elnöke is volt régebben.

"A Gaikai kiváló technológiát és innovatív üzleti modellt kombinál egy hihetetlen okos emberek csapatával." - nyilatkozta Phil Harrison - "Már nagyon várom, hogy beszálhassak a tanácsadó testület munkájába és megvalósíthassuk a cég vízióját a jövő digitális szórakoztatásáról".

"Philt a karrierem eleje óta ismerem" - nyilatkozta David Perry a Gaikai elnöke - "És láttam, ahogy a Playstation márkanevet a nulláról felépítette a mai ismertségig. Phil tapasztalata, ismeretei és egyénisége igencsak hasznunkra lesz, ahogy a Gaikai nyílt felhő-platformját építjük a játék-kiadók részére."

A másik nagyágyú, Robin Kaminsky, aki nemrégiben az Activision kiadásért felelős alelnöke volt (mind a stúdió, mind a marketing funkciók vezetésével) - őhozzá tartozott az Activision globális játékportfóliója olyan címekkel, mint a Call of Duty vagy a Guitar Hero - A hölgy az Activision előtt olyan cégeknél volt marketing vezető, mint a PepsiCo, The Coca-Cola Company, Revlon és Johnson & Johnson.

"A Gaikai totálisan megváltoztatja a módszerét annak, ahogy a játékosok interakcióba kerülnek játékokkal, ileltve ahogy felfedezik azokat. Nagy öröm számomra, hogy magam is részt vehetek a Gaikai felépítésében és hogy segíthetek Davidnek (David Perry - Gaikai elnök), hogy megvalósítsa vízióját, amellyel a game-streaminget több száz millió játékoshoz juttathatja majd el a Földön." - mondta Robin Kaminsky.

Megjegyzés: Egy konkurens szolgáltatás, az Onlive ismertetése - a Gaikai is ezeken az alapokon nyugszik. Aki nem tudja mi az a felhő alapú játékszolgáltatás (azaz game streaming), olvassa el ezt a cikket.

 

 

 

 

 

 

 

 

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)