Hirdetés

Bocsánatot kért a Microsoft a GDC után rendezett botrányos bulija miatt

|

Miután megtartotta a játékipar női szereplőit méltató éves rendezvényét a Microsoft, nem minden résztvevőnél vette ki jól magát, hogy az esti partira lengén öltözött táncoslányokat is szerveztek.

Hirdetés

Bár egyre több olyan, a játékiparhoz kapcsolódó esemény van, ami rengeteg show-elemmel arra törekszik, hogy lenyűgözze a látogatókat, a minden évben megrendezett Game Developers Conference egy kicsit más. Ilyenkor inkább azért gyűlnek össze a játékfejlesztők, hogy egy nyugodtabb, profibb környezetben építhessenek új kapcsolatokat és oszthassák meg egymással a játékokkal kapcsolatban szerzett tudásukat. Ezért is sikerült nagyon rosszul az egyik buli, amit a Microsoft szervezett a résztvevőknek.

 A konferencia szellemiségétől ugyanis nagyon távol állt, hogy a parti helyszínét lengén öltözött, iskoláslány-jelmezes táncoslányokkal töltötték meg. A helyzet iróniáját az adta meg igazán, hogy csupán néhány órával korábban rendezték meg a Microsoft éves Nők a Játékiparban ebédjét, ahol idén például arra kértek női játékfejlesztőket, hogy osszák meg sikertörténeteiket, ezzel is bátorítva a női szakembereket, hogy merjenek a játékipar valamelyik szereplőjéhez csatlakozni. A helyzet visszásságát többen is észrevették a partin, az erről írt fényképes Twitter-üzeneteik pedig hamar eljutottak a Microsoft felsőbb vezetőihez is.

Először az Xbox marketingfőnöke, Aaron Greenberg írt az üggyel kapcsolatban a Twitteren: "Nagyon csalódott vagyok, ezt utólag megbeszélem a csapattal." - fogalmazott röviden, de Phil Spencer későbbi nyilatkozatai is hasonló hangnemet ütöttek meg. "Egy Xbox-szervezésű eseményen úgy képviseltük az Xboxot és a Microsoftot, ami úgy gondoljuk, nem egyezik az általunk vallott értékekkel. Egyértelműen helytelen volt és ezt nem fogjuk eltűrni. Tudom, sokaknak csalódást okoztunk, és személyesen vállalom, hogy a jövőben ennél jobban tartjuk magunkat a normáinkhoz. Biztosítanunk kell, hogy a sokszínűség és a nyitottság központi szerepet játsszon a mindennapi üzleti tevékenységünkben és a központi értékeink kialakításában is. Ennél jobbak leszünk a jövőben." - írta az Xbox-részleg feje, ezt pedig később egy nyilvános, de elsősorban a kollégáinak küldött körüzenetben is kifejtett.

A bocsánatkérés persze csak akkor ér valamit, a következő buli szervezői is emlékezni fognak rá, mi megfelelő és mi nem egy profinak szánt rendezvényen.

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)