Hirdetés

Boldog szülinapot, GameCube!

|

Nemrég a Dreamcast ünnepelte évfordulóját, most a GameCube konzol a soros. Tizenhárom lett a csodakocka.

Hirdetés

Pár nappal ezelőtt még a SEGA Dreamcast 15. születésnapját éljeneztük, most viszont már a Nintendo negyedik játékkonzolja, a Japánban 2001. szeptember 14-én megjelent GameCube az ünnepelt.

13 hosszú éve annak, hogy a Wii elődje és a Nintendo 64 utódja, vagyis a GameCube bemutatkozott először Japánban, majd az Egyesült Államokban, később pedig a nagyvilágban is. Ez volt az első olyan Nintendo konzol, amely optikai tárolót használt kártyák és kazetták helyett, ráadásul a Game Boy Advance-t is rá lehetett kötni. Világszerte körülbelül 22 millió darabot adtak el belőle, mielőtt 2007-ben a kiadó abbahagyta a gyártását. A legtöbbet eladott játéka valószínűleg a Super Smash Bros. Melee volt.

Titeket fűz valamilyen emlék a konzolhoz?

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)