Hirdetés

Gamer ivós játékok szilveszterre

|

Szilveszter este biztosan le fog csúszni nálatok is egy-két pohár itóka. A céltalan italozás helyett mutatunk pár megoldást arra, hogyan kössétek össze a játékot a mulatással. Vigyázat, az alkohol öl, butít, nyomorba dönt.

Hirdetés

Frissítés: Szilveszteri cikkünket minden évben meg szoktuk osztani (némi kibővítés, aktualizálás után), ez pedig idén sincsen másként. A buliban megint pöröghetnek az alábbi játékok, sőt ezek egy része online is játszható, így ha nem is lehettek egy légtérben a cimborákkal, az ivós játékokról nem kell feltétlenül lemondani.

Eredetileg írtuk: A GS szerkesztőségében minden jó buli szinte nélkülözhetetlen eleme valamilyen party-játék. Ezekből össze is állítottunk egy komolyabb listát, amelyekkel ti is feldobhatjátok a szilveszteri (vagy bármelyik másik) bulit, most pedig összekötjük a kellemeset a még kellemesebbel, és megcsavarjuk egy kicsit az egyébként is szórakoztató címeket, hogy jobban passzoljanak a bulihoz és hamarabb a tetőfokára hágjon a hangulat.

Hirdetés

Dark Souls - Kézenfekvő, hogy ezzel a pokolian nehéz játékkal nyissuk a sort. A szabályok egyszerűek: halálonként vagy előre meghatározott időközönként váltjátok egymást, egy kortyot kell inni ha meghaltok, meggyújtotok egy bonfire-t vagy megöltök egy bosst. Két korty ital a jutalma/büntetése annak, akit a környezeti adottságok ölnek meg (például leesik valahonnan) és annak is, akinek nem sikerül visszaszerezni a lelkeket egy elhalálozás után. Töménnyel játszani ezt nagyon kemény. Idén akár az Elden Ringgel is kipróbálható.

Super Smash Bros. - Ez a játék már úgyis annyi barátságot tett tönkre, most inkább oldjuk vele a feszültséget. Ketten kell egymás ellen küzdenetek. Egy korty ital a jussod, ha kiütnek az arénából, viszont ha Final Smash mozdulattal löknek ki, akkor mindenki iszik. Szintén mindenkinek le kell húznia egy korty italt, mikor véget ér az adott kör.

Guitar Hero - Remek alkalom ez, hogy előszedjétek régi Guitar Hero készleteiteket. Kezdjetek el játszani azon a nehézségi fokozaton, ami a leginkább fekszik nektek, majd minden dal végén igyatok annyi kortyot, ahány százalékkal elmaradtatok a 100%-tól. Pár kör után már a megszokott fokozatokon sem lesz olyan egyszerű a játék.

The Sims - Igyatok egy kortyot minden egyes alkalommal amikor a játékban bekapcsoljátok az időgyorsítást. Vagy türelmes vagy, vagy részeg.

Pokémon - Szinte bármely Pokémon-játék használható erre a nemes célra, bőven lesznek benne olyan mozzanatok, melyekhez hozzáköthetünk egy kis kötelező alkoholfogyasztást. Igyatok egy kortyot, ha pokémont váltotok, ha a támadásotok célt tévesztett, ha a tulajdonságaitok csökkentek vagy éppen az ellenfélé növekedett, ha az ellenséges pokémon kivédte a támadást, esetleg ha sikerült bevinni egy kritikus sebezést. Fokozódik a helyzet, azaz már két korty jár, ha a pokémonotok elveszíti az eszméletét vagy ellenfeletek immúnis a támadásotokra.

Golden Axe - A játék tökéletesen működik a SEGA másik klasszikusa, a Streets of Rage esetében is. Két kortyot kell innotok minden halál után, ami ezeknél a játékoknál bizony gyakran elő fog fordulni. Mindenki iszik egy kortyot, ha véget ér egy pálya vagy valamelyikőtök ellő egy varázslatot. Egy idő után kétszer is meg fogjátok gondolni, hogy érdemes-e mágiát használni. Aztán pedig már nem is fog érdekelni, hogy miért kell éppen meghúzni a poharat.

Angry Birds - Ez a népszerű ügyességi játék is kiválóan alkalmas arra, hogy ivós mókát varázsoljunk belőle. Ketten kell ugyanazon a pályán játszanotok, az nyer, aki előbb végez az adott szinttel. A győztesnek egy kortyot kell innia minden meg nem szerzett csillagért, a vesztes pedig köteles az összes életben marad malacka után lehúzni egy korty italt. Aljas egy módszer.

Grand Theft Auto - A GTA-sorozat sem maradhat ki a sorból. A bátor játékosoknak 30 másodperc áll a rendelkezésükre, hogy minél több körözési csillagot szedjenek össze. Ha letelik az idő, az összes többi résztvevőnek annyi kortyot kell meginnia, ahány csillagot szerzett a játékos. Tovább is lehet cifrázni a dolgot például úgy, hogy ha a játékost lecsukják vagy meghal, akkor neki az egész pohárnyi italát le kell húznia. 

FIFA/EA Sports FC - A gólonkénti ivás túlzottan egyszerű lenne, csavarjunk inkább a dolgon. Egy kortyot kell innotok ha kapufát rúgtok, ha szögletet vagy szabadrúgást kell elvégezni, illetve akkor is, ha lesre fut egy játékos. Sárga lap esetén két korty, pirosnál pedig az egész pohár. Sokkal jobban fogjátok gyűlölni a bírót, mint eddig bármikor. 

Nem akarsz lemaradni semmiről?

Rengeteg hír és cikk vár rád, lehet, hogy éppen nem jön szembe GSO-n vagy a social médiában. Segítünk, hogy naprakész maradj, kiválogatjuk neked a legjobbakat, iratkozz fel hírlevelünkre!


Forza Motorsport - Egyesek kedvelik, mások pedig túlzott könnyítésnek tartják a Forza játékok idővisszatekerő lehetőségét. A funkció érdemeiről lehet vitázni, de most inkább használjuk fel egy jó kis ivós játékhoz. Minden egyes alkalommal, mikor visszatekered az időt, egy kortyot is le kell húznod mellé. Aki csal, az iszik. És hát vagy iszik, vagy vezet ugyebár.

Halo - Master Chief bármelyik kalandja, de lényegében az összes többjátékos móddal ellátott FPS alkalmas erre a játékra. A szabályok egyszerűek itt is, minden halál után egy kortyot kell elfogyasztanotok, a meccsek végén pedig kétféle helyzet állhat elő. Ha több ölést szedtél össze, mint halált, akkor annyi kortyot oszthatsz ki barátaidnak, amennyi a két szám különbsége. Kellemetlenebb a helyzet, ha a halálaid száma a magasabb, ekkor neked kell ennyi kortyot lehúzni, amennyi a különbség.

Overcooked - Az Overcooked kaotikus és stresszes játékmenetét izgalmasabbá teszi, ha a vörösbort nem csak a marhapörköltre, de testünkbe is öntjük. Igyatok egy kortyot minden teljesítetlen vagy rosszul kiadott rendelés után, kettőt, ha kigyullad valami a tűzhelyen, ha nincs tiszta tányér, és hármat, ha valaki véletlenül felveszi a poroltót. 

Among Us - Az Among Us alapvetően is pillanatok alatt képes felborzolni a játékosok kedélyeit, éppen ezért nagyon könnyen lehet belőle olyan ivós játékot varázsolni, ami még inkább megemeli a potenciális imposztorok kiszavazásának tétjét. A szabály a következő: minden egyes alkalommal innotok kell egy kortyot, ha rossz játékost szavaztatok ki - igen, ilyenkor a valódi imposztor is iszik, különben lelepleződne. Ha viszont sikerült a megfelelő pajtást kivágni a zsilipen, akkor az imposztor iszik, ráadásul le kell húznia az egész pohár italát. 

 

Fall Guy - Végtelenül egyszerű a feladat a Fall Guys esetében is: amikor pillanatnyi figyelmetlenség, a kontroller egyértelmű hibája, vagy esetleg a korábban elfogyasztott italok hatása miatt cuki kis babunk a mélybe zuhan, nekünk úgy kell tisztelettel adózunk a parányi hős emléke előtt, hogy kortyolunk egy szép nagyot az italunkból. 

Mikulás sapka - Ez kicsit kilóg a sorból, hiszen nem videojátékokhoz kapcsolódik, de annyira mókás, hogy muszáj megmutatnunk. Főleg, hogy tökéletesen illeszkedik az ünnepi hangulathoz. Egy mikulás sapkát kell a TV egyik sarkára húznotok, majd elindítani bármilyen filmet. Mindegy egyes pillanatban, mikor illeszkedik valamelyik szereplőnek a fejére a sapka, innotok kell egy kört. Valahogy így fest a dolog:

Ami viszont fontos, minden játék, de főleg az ivós játék egy idő után nem vicces. Szóval tartsátok a mértéket, ne legyetek öngyilkos típusok. Boldog új évet, jó bulizást, akár játékkal, akár anélkül.

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)