Hirdetés

Gamer lakberendezés

|

Bútorok, melyeket átjár a játékos jin és jang

Hirdetés

Lakásvásárláson vagy csak szimpla felújításon gondolkozol? Esetleg szeretnéd, hogy a szobád jobban illeszkedjen a benned szunnyadó játékoshoz? Vagy csak szimplán érdekelne néhány gamer-specifikus lakberendezési jó tanács? Akkor a legjobb sorokat olvasod, most ugyanis mutatunk neked néhány olyan bútort, amely egy gamer lakás alapját jelentheti. Felejtsd el a svédek kiejthetetlen nevű modern ülőalkalmatosságait, ugyanis azok sehol nincsenek a most következőkhöz képest!


Miyamoto elkopott D-padja vagyok
A játékvilág által ihletett bútorokat több csoportra is oszthatjuk itt rögtön az elején. Vannak az amolyan designer termékek, melyek nem feltétlenül kényelmesebbek egy átlagos Vejnemöjna kanapésorozat bármely tagjánál, de sikít róluk, hogy gamereknek készültek. Szerencsénkre vannak olyan tervezők, akik praktikusabb tulajdonságokkal is felruháznak egy-egy ilyen bútort. Aztán vannak azon fajta termékek is, melyek nem feltétlenül dekoratívak, de egy hétköznapi játékos minden igényét ki tudják elégíteni. Végezetül pedig vannak olyanok, melyekről ordít, hogy a tulajdonosa Zelda, Pac-Man vagy bármely más neves játéksorozat elkötelezett rajongója. Ha felspannoltuk magunkat, csapjunk is rögtön a lecsóba!

A Wave Chaise amolyan kettő az egyben bútor. Kapott egy teljesen hétköznapi asztalocskát, mely tökéletesen ideális lehetőséget biztosít tanulásra vagy gépezésre. Emellett egy hatalmas kanapé is a részét képezi ennek a Wave-nek, melybe saját TV-t építhetünk be, illetve polcain könnyedén megférnek különböző játékmasináink, illetve az azokhoz tartozó DVD-ink. Hát nem csodálatos érzés, amikor megfáradva a nagy tanulásban pár lépéssel odébb egy komplett játékcentrum fogad minket? De ha esetleg volna már asztalunk, ahol gépünket tároljuk, és nem szeretnénk egy újabbra költeni, akkor érdemes a Playpodot szemügyre venni. Első ránézésre úgy érzed, hogy láttad már valahol? Úgy bizony, nem véletlenül kattoghat az agy, ugyanis a Playpod az 1980-as évek kultfilmjének, a Tronnak a sugármotorjait (avagy fénycikli) idézi. A futurisztikus megjelenésű bútorban beépített TV kapott helyet, illetve különböző pontokon hangszórókkal próbálják erősíteni a valódi 5.1 élményt, melynek köszönhetően a játékos szinte beolvad az éppen aktuális Call of Duty csatába. Azonban ha esetleg zavar minket a közelben tevékenykedő lakótárs, az Ovei lehet a megoldás. A jövőt idéző tojás egy komplett játékos mennyországot rejt, bár első ránézésre akár egy Alien arcölelgető szörnyikét is beleképzelhetünk. A McClaren Applied Technologies által kifejlesztett bútorba könnyedén elzárkózhatunk a külvilág zavaró tényezői elől, és átadhatjuk magunkat a játékok örömének. A belső hangulatvilágításnak és klímaberendezésnek köszönhetően nem jövünk ki egyhamar, ha elkezdünk egy hosszabb kampányt valamelyik konzolon.


Szem előtt a praktikum
Ezen termékek természetesen a felsőbb kategóriába tartoznak, így nem meglepő, ha valaki elbizonytalanodik az árcédulájukat meglesve (az Ovei körülbelül 100.000 dollár kicsengetését igényli). Aggodalomra semmi ok, olcsóbb és praktikusabb termékek is elérhetőek a gamer lakások számára. A Gravitonus Ergonomic Workstation első ránézésre egy egészen más iparág „hintájára" hasonlíthat, azonban a rokonhoz hasonló élvezeteket hoz magával. A testhez állítható és illeszkedő széknek és a változatos szögekben és magasságokban állítható monitorállványnak köszönhetően búcsút inthetünk a nyakban tomboló fájdalomnak. Arra az esetre pedig, ha rengeteg perifériát kell elhelyeznünk magunk körül, itt van a Digital Edge MSY Gaming Table, illetve dekoratívabb párja, a V1 Chair. Legyen szó billentyűzetekről, egerekről, monitorokról, kormányokról vagy gamepadokról, e két megoldás ideális lehet azok számára, akiknek már nincs helyük a pizzásdoboz számára az íróasztalon. Az MSY Gaming Tablet már jóval olcsóbb megoldás, mint a fentebb taglalt Ovei, 379 dolláros árcédulája barátibb, mint a futurisztikus tojásé.

A hobbisarok
Az igazi játékost onnan lehet felismerni, hogy rengeteg olyan kütyüvel rendelkezik, amelyeknek valós életbeli megfelelőjét profi körülmények között használják. Erre jó példa, ha magunk például autó(verseny) rajongók vagyunk, akkor a szoba sarkába „bedobhatunk" egy versenyülést kormányokkal és pedálokkal. Azonban ha ennél komolyabb eszközt vezetünk hobbiként (mondjuk egy repülőgépet), akkor szobánk homályában is megépíthetjük kis virtuális pilótafülkénket. A Saitek például a fél-profi pilótáknak gyárt szarvkormányt (Pro Flight Yoke System), amelyet magunk elé szerelhetünk. Kicsit jobbra (ha kapitányok akarunk lenni) vagy balra (ha első tisztek) odacsavarozhatjuk a Pro Flight Throttle Quadot, ami nem más, mint a gázkar, illetve elhelyezhetjük a másik oldalon a Pro Flight Switch Panelt, amely nagyon fontos kapcsolókat tartalmaz (jegesedés ellen, kerékkibocsájtás, fények stb...). Ezzel a felszereltséggel már kész is a saját pilótafülkénk a szoba sarkában. S ki sem kellett lépni a lakásból!

Játékos luxus
Unod már az étkezőasztalod, mely nem jó semmi másra, csak az esti családi beszélgetésekre vacsi közben? Dobd fel egy kicsit az étkezés utáni perceket a Pong asztalocskával, mely mellett az iPod-ok is kényelmesen megférnek minimalista és fehér kialakításának köszönhetően, ráadásul egy felszín alatt megbúvó ping-pong játékkal is elütheted az időt! A beépített LEDecskékkel és az érintésérzékeny felülettel hamar el lehet dönteni, hogy ki is mosogat este. Kevésbé interaktív, de hasonlóan dekoratív bútor lehet a Poufman, mely a puff ülőalkalmatosság és Pac-Man gyermeke, vagy a Scrabble fotel, mely az ismert szókirakós játék betűtartójának felnagyított változata, általunk kiválasztott és betűzött párnákkal megtömve.

A Slacker Chair pedig azoknak készült, akik a gaming királyaként szeretnének feltűnni a vendégek előtt. A trónszerű kanapé, oldalán a Game Over felirattal valódi tiszteletparancsoló giccsparádé, melyben ülve hihetően hangozhat szánkból a „All Thou Base Are Belong to Us"! Nem kell tehát visszafognunk magunkat, ha lakókörnyezetünknek is szeretnénk jelezni a bennünk csordogáló játékos vérvonalat, hiszen az interneten rengeteg olyan berendezési tárgy található, mely lehet dekoratív, praktikus vagy mindkettő egyszerre. Természetesen a legtöbbjük nem olcsó mulatság, illetve feltehetően csak néhány darab pihen az ismert celebritások luxusvilláiban, de némi ügyességgel vagy egy tehetséges ismerőssel akár a mi lakásunkat is szépítheti egy-egy ilyen termék.

 

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)